Zwolle,
14
november
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

11e Regiofinale FIRST LEGO League bij Deltion

Samenvatting

Al voor het 11e jaar op rij organiseert het Deltion College op donderdag 22 en vrijdag 23 november de regiofinale van de FIRST LEGO League. Meer dan 1.000 basis- en vo-leerlingen maken tijdens de FIRST LEGO League kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

​Elk jaar is het enthousiasme bij de basis- en vo-scholen weer groot. Dit jaar hebben 48 wedstrijdteams zich aangemeld. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Een daverend succes wat jaar in en jaar uit basis- en vo-leerlingen laat kennismaken met de ontwikkelingen van vandaag en morgen!

Het centrale thema dit jaar is: INTO ORBIT. Teams werken aan een hele unieke opdracht; "een menselijk fysiek of sociaal probleem identificeren dat zich voordoet tijdens langdurige ruimteverkenning binnen het zonnestelsel van onze Zon en een oplossing voorstellen."

Onderwijsproject
Voor Deltion vormt de FIRST LEGO League al een aantal jaar een groot onderwijsproject.Rondom de wedstrijd worden doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Procestechniek, Hout & Meubel, Installatie, Elektricien, Optiek, Facilitair, Beveiliging, Zorg, Bouw, Mode, Fotografie en Vormgeving dragen hieraan bij.

Geïnteresseerden zijn donderdag 22 en vrijdag 23 november vanaf 9.45 uur welkom op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.