background

Toelatingsbeleid

Leuk dat je een opleiding bij Deltion overweegt! Er zijn een aantal spelregels die te maken hebben met de toelating. Op deze pagina leggen we je graag alle regels uit waar je mee te maken kunt krijgen.

Je bent welkom!

Heb je een diploma van de middelbare school? Dan ben je welkom op een van onze mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4. De wettelijke toelatingseisen voor het mbo geven aan dat je vooropleiding bepaalt op welk niveau je kunt instromen.

Soms gelden er daarnaast nog aanvullende toelatingseisen voor bepaalde opleidingen. Bijvoorbeeld bij de opleidingen in de sport of luchtvaartdienstverlening. Bij de informatie van de verschillende opleidingen kun je lezen of er aanvullende eisen zijn. Heb je nog geen diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar 4? Dan kun je bij ons starten op een Entree-opleiding.

Aanmelden vóór 1 april

Studiekeuze gemaakt? Meld je dan vóór 1 april aan om zeker te weten dat je kunt starten bij Deltion. Gaat jouw voorkeur uit naar een opleiding die erg populair is? Dan kan het zijn dat voor deze opleiding een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Dat noemen we numerus fixus.

Als je je wilt aanmelden voor een numerus fixus opleiding (een opleiding met een beperkt aantal plaatsen) klik dan hier voor meer informatie.

Toelatingsrecht

Deze regels en de aanmelddatum van 1 april komen uit de wet Toelatingsrecht van de overheid. Bekijk hieronder een filmpje van de Rijksoverheid met meer informatie over deze wet.

Intake

Na je aanmelding bij Deltion, nodigen we je uit voor een verplicht intakegesprek of een verplichte intakeactiviteit. Zo kunnen we beter kennis met elkaar maken en kijken we of de gekozen opleiding echt bij je past. Kijk op de pagina over de intake voor een filmpje en meer informatie over wat je bij de intake kunt verwachten.

Studiekeuzeadvies

Na je intake krijg je een studiekeuzeadvies, waarbij we laten weten of we je plaatsen op de gekozen opleiding. Het kan ook zijn dat we denken dat een andere opleiding beter bij jou aansluit. Dan adviseren we je je verder te oriënteren, met behulp van het Studenten Succes Centrum (SSC).