background

Design, Media & ICT

Applicatieontwikkeling

Ben jij technisch en creatief? En wil je graag programmeren en interactieve media ontwikkelingen voor computers of mobiele apparaten? Kies dan voor Applicatieontwikkeling!

Een applicatie is een programma op een computer. Op mobiele telefoons en tablet noemen we dit apps. Werk vind je bij technische bedrijven, maar je kunt je ook toeleggen op websites of games. Dan is creativiteit ook belangrijk. Je werkt bijvoorbeeld bij een reclamebureau, multimediabedrijf of in de grafische industrie.

Als applicatieontwikkelaar ontwikkel je (onderdelen van) programma’s of websites. De ontwikkelaar is klantgericht, kritisch, creatief en flexibel. Hij kan goed samenwerken in multidisciplinaire teams én communiceren met mensen op alle niveaus. Hij werkt nauwkeurig, heeft doorzettingsvermogen en kan goed omgaan met tijdsdruk. Het juist interpreteren van gegevens is voor de ontwikkelaar van groot belang, evenals probleemoplossend en bedrijfsgericht denken. De ontwikkelaar moet initiatief kunnen nemen en goed kunnen adviseren en organiseren binnen de richtlijnen van het bedrijf.

Het beheersen van de Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Gamedeveloperbol - niveau 4
Applicatie- en Mediaontwikkelaarbol, bbl-niveau 4
movie

Koen,

'Ik wil na de opleiding Gamedeveloper graag in het buitenland aan het werk.'