background
Waarom Deltion?

Veiligheid & Vakmanschap bij het Deltion College

defensie

Veiligheid & Vakmanschap bij het Deltion College, geen standaard opleiding

Het Deltion College is een van de ROC’s die door Defensie is geselecteerd om de opleiding Veiligheid & Vakmanschap te verzorgen, niet zomaar een mbo-opleiding. Zo zijn militaire professionals je begeleiders, is je introductiebivak op een kazerne, sport je veel en werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling. Na het algemene deel van de opleiding ga je je specialiseren in één van de gekozen vakrichtingen.

Gedurende de opleiding ben je zowel praktijk- als vakgericht bezig en word je voorbereid op je eerste functie bij Defensie. Mocht je, ondanks de doorgroeimogelijkheden, na een aantal jaren besluiten Defensie te verlaten dan heb je dankzij de civiele vakopleiding en werkervaring een prima basis voor een nieuwe baan buiten Defensie. 

Kwaliteit van het Deltion College
Het Deltion College is, als een van de weinige ROC’s,  geselecteerd om in de gehele opleidingsbehoefte van Defensie te voorzien. Naast de instroomopleiding Veiligheid & Vakmanschap verzorgt Deltion tevens de doorstroom- en uitstroomopleidingen voor zittende militairen. Hierdoor bestaat er een intensief contact met alle krijgsmachtonderdelen en is er veel kennis en jarenlange ervaring aanwezig binnen het docententeam.

Bij Deltion bevinden alle opleidingen zich onder één dak in de nieuwe campus aan de Mozartlaan 15 in Zwolle. Dit maakt een goede samenwerking tussen de verschillende vakrichtingen mogelijk. Tevens kun je hierdoor gebruik maken van de vele faciliteiten die de campus te bieden heeft, zoals sportfaciliteiten, restaurants en een (grand)cafe. Het Deltion College heeft speciaal voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap een eigen unieke buitenlocatie met alle faciliteiten om theorie en praktijk te trainen. 

Alle opleidingen hebben een vertrouwde  lesomgeving met een eigen docententeam en een intensieve persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding krijg je niet alleen voor aanvang van de opleiding (bij de intake), maar ook tijdens de opleiding en stages. Hierdoor kun je de juiste keuzes maken en inspanningen verrichten voor je eigen toekomst.  

Voor de algemene brochure over de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kijk hier.

Geïnteresseerd in de VeVa-opleidingen per vakrichting? Kijk dan hier!


Meer redenen om voor Deltion te kiezen

f16-deltion-college-zwolle[1].jpg

Eigen F16 straaljager en Aloutte-III-helikopter

Deltion heeft speciaal voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap een eigen unieke buitenlocatie met alle faciliteiten om theorie en praktijk te trainen. Daarnaast beschikt de opleiding voor de technische vakrichtingen op school over een echte F16 straaljager en een Aloutte-III-helikopter. Het monteren van de F16 verzorgen studenten van het Deltion College, niveau 3 en 4 opleiding Vliegtuigonderhoud.