background

Ondernemerschap bij Deltion

De belangrijkste opdracht van het Deltion College is het verzorgen van goed onderwijs. We willen vakbekwame mensen opleiden. Mensen waaraan werkgevers behoefte hebben, of die hun eigen onderneming kunnen opzetten en runnen. Mensen die beschikken over de houding, kennis en vaardigheden die aansluiten op de arbeidsmarkt!

Die arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Marktomstandigheden veranderen, technologische ontwikkelingen veroorzaken verschuivingen en nieuwe mogelijkheden. Externe samenwerking en co-creatie worden steeds belangrijker en leiden tot meer economische kracht en sociale innovatie in de regio.

Deze ontwikkelingen vragen om ondernemende medewerkers en vaardige ondernemers. Daarom neemt in ons onderwijs het ontwikkelen van ondernemendheid en ondernemerschap een belangrijke plaats in en bieden we iedere student de mogelijkheid om zijn ondernemendheid te ontwikkelen en kennis te maken met ondernemerschap.

De kennis, competenties en vaardigheden die hiervoor nodig zijn, kun je opdoen via projecten binnen je opleiding, door het volgen van keuzedelen ondernemerschap en via programma’s en ondersteuning die buiten je opleiding gevolgd kunnen worden.

Keuzedelen Ondernemerschap

Een mbo-opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel. Een keuzedeel is een verplicht, maar gekozen onderdeel van de opleiding, dat de opleiding verrijkt en het vakmanschap verbreedt of verdiept. Op het gebied van ondernemen kan iedere student bij Deltion één of meer van de volgende keuzedelen volgen:

  • Ondernemend gedrag (voor niveau 1 en 2)
  • Ondernemend gedrag (voor niveau 3 en 4)
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Ondernemerschap mbo

De Ondernemersscan

Wil jij in de toekomst graag aan de slag als ondernemer? Of heb je concrete plannen, maar weet je niet hoe je verder moet? Doe dan de Deltion Entrepreneurscan (E-scan). De E-scan is een wetenschappelijk gevalideerde test, die de eigenschappen en vaardigheden van een ondernemer voor het zien en benutten van kansen meet.

De E-scan geeft je direct inzicht in jouw eigenschappen en kwaliteiten die van belang zijn bij het ondernemen. In een aanvullend coachinggesprek bespreken we jouw persoonlijke resultaten en de vervolgstappen.

Coachingstraject

Heb jij een concreet idee en wil je direct aan de slag met het opstellen van je ondernemingsplan? Dat kan. We hebben contact met diverse coaches uit het bedrijfsleven die jouw graag verder helpen. Zij kunnen meelezen met jouw plan en geven je antwoord op vragen als:

  • Ik heb een goed idee, hoe nu verder?
  • Wat zijn startersvalkuilen, waar moet ik op letten?
  • Hoe zorg ik voor goede financiering?
  • Hoe zet ik een goede administratie op?
  • Hoe ga ik om met wetten en regels?
  • Ga ik verder als stichting, bv, eenmanszaak of een andere rechtsvorm?

Studentondernemingen

Ondernemen is vooral doen. Wij geloven dan ook dat studenten het beste een ondernemende houding en ondernemersvaardigheden kunnen ontwikkelen door het ondernemerschap in de praktijk te ervaren. Daarom bieden we een programma waarin studenten een tijdelijke studentonderneming runnen.

Dit programma is ook geschikt voor studenten die niet van plan zijn om later ondernemer te worden. Iedereen heeft immers baat bij het ontwikkelen van ondernemendheid.

Ondernemersclub

Studenten en alumni bieden we de mogelijkheid om lid te worden van de Deltion Ondernemersclub. Deze club neemt je mee in de wereld van het ondernemen. Een wereld van netwerken, pitchen, proactief en creatief denken, kansen zien en grijpen. Leden ontmoeten andere ondernemers en interessante bedrijven en nemen deel aan bedrijfsbezoeken en masterclasses. Zo versterken ze hun netwerk, voor nu en straks.

Meer weten?

Wil je meer weten over ondernemerschap bij Deltion? Mail je vragen dan naar [email protected].