background

Havisten

Deltion heeft havisten veel te bieden! Afhankelijk van hoe ver je bent met je havo-opleiding zijn er verschillende mogelijkheden.

Studenten met een havodiploma

Met een havo-diploma kun je je aanmelden voor alle niveau 4-opleidingen van Deltion. Aan de hand van je vakkenpakket en persoonlijke eigenschappen wordt bij de intake vervolgens de mogelijke opleidingsduur bepaald. Via een maatwerktraject kun je een niveau 4-opleiding namelijk vaak sneller afronden dan de standaard studietijd die er voor staat.

Deze maatwerktrajecten worden onder andere aangeboden bij de opleidingen Bedrijfsadministrateur, Managementassistent / Directiesecretaresse, Opticien / Audicien, Welzijn, Apothekers- of doktersassistent, Technicus Mechanica en Technicus Avionica, Mediavormgever en Technicus Engineering.

Speciaal geschikt voor ambitieuze havisten die hun talen goed beheersen, internationaal aan het werk willen en/of willen doorstromen naar het hbo biedt Deltion tweetalige opleidingen. Als gediplomeerd havist kun je deze opleidingen vaak sneller afronden dan de drie of vier die er standaard voor staat. Naast het reguliere mbo niveau 4-diploma behaal je bij deze opleidingen ook het internationaal erkende BTEC-diploma of het Goethe-certificaat.

International Beauty Therapist (Allround Schoonheidsspecialiste)
International Tourism Studies (Leidinggevende Travel & Hospitality)
International Hospitality Studies (Manager / Ondernemer Horeca)
International Business Studies (Vestigingsmanager Groothandel)
International Motorsport Studies (Technisch Specialist Personenauto’s)

Van havo 3 naar mbo niveau 4

Wanneer het moeizaam gaat in havo-3 en je wellicht een jaar over moet doen, is een overgang naar mbo niveau 4 een goed alternatief. In het mbo krijg je een praktijkgerichte leeromgeving en veel persoonlijke begeleiding, dat kan in je voordeel zijn en beter bij je passen. Met een overgangsbewijs van havo-3 naar havo-4 kun je je aanmelden voor elke mbo opleiding op niveau 4.

Sprintlyceum

Het Deltion Sprintlyceum biedt jongeren en volwassenen de mogelijkheid om alsnog het havodiploma te halen. Dit kan in één of twee jaar, overdag of ’s avonds, maar altijd via een intensief traject met veel begeleiding.

Februari-instroom

Vierdejaars havo-leerlingen die toch voor het mbo willen kiezen? Dan is de februari-instroom van sport en bewegen, optiek of welzijn een oplossing.

Welzijn

Deltion biedt de mogeijkheid aan voor vierdejaars havo-leerlingen om in te stromen in een brede-instroomklas Welzijn. Studenten krijgen in dit jaar versneld de eerstejaars vakken aangeboden en kunnen instromen in het tweede jaar in een richting naar eigen keuze. In dit halfjaar (van februari tot en met juli) worden diverse richtingen van welzijn aangeboden; kinderopvang, jeugdzorg en ouderenzorg. De student kan proeven aan de vele mogelijkheden binnen Welzijn en een afgewogen keuze maken.  Daarnaast volgt de student de reguliere vakken als Nederlands, Engels en Rekenen. Het vraagt 100% inzet van de student, maar aan het eind wordt dit beloond, doordat ze in september direct kunnen instromen in het tweede leerjaar van een welzijnsopleiding naar keuze. Daarnaast heeft de student de opleiding hierdoor versneld doorlopen.

Sport en Bewegen

De halfjaarlijkse instroom bij Sport en Bewegen is bedoeld voor havisten en aankomende studenten die om welke reden dan ook niet konden beginnen in september. De student stroomt niet in bij de al gestarte groepen, maar starten met een eigen klas. Voordeel hiervan is dat de studenten geen inhaalslag hoeven te maken. Ze eindigen hun opleiding dan ook een half jaar later dan de reguliere klassen.

Optiek

Bij voldoende aanmeldingen biedt optiek een extra klas aan die in februari start. Het is een BBL-opleiding, wat betekent dat de student wel een baan moet hebben in de optiekwereld. Ook hier geldt, net als bij Sport en Bewegen, dat de student een half jaar later dan de reguliere lessen, hun diploma halen.