background

Allround medewerker AV-productie

Het werk

Als allround medewerker AV-productie ga je aan het werk bij radio, televisie, congressen of bij grote evenementen. Je regelt de aan- en afvoer en de installatie van de benodigde technische opname-apparatuur. Bij je werk hoort ook controle van apparatuuropstellingen en het oplossen van storingen. Je hebt technische kennis van elektrotechniek en licht-, geluids- en beeldapparatuur.

Beroepseisen

 • je kunt in teamverband en projectmatig werken
 • je bent sociaal vaardig, dienstbaar en proactief
 • je kunt goed luisteren en bent collegiaal
 • je kunt je goed concentreren
 • je bent flexibel (qua werkzaamheden en indeling van je werktijd)
 • je bent stressbestendig

Allround medewerker AV-productie BOL 3

Let op!

Aanmelden voor deze opleiding is op dit moment niet mogelijk. Heb je vragen over één van onze andere opleidingen? Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum via [email protected] of bel (038) 850 30 00.

School en stage

De opleiding is beroepsgericht opgezet en duurt drie jaar. Tijdens de opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De stages in het eerste en tweede jaar duren tien weken. De stage in het laatste jaar duurt twintig weken.Tijdens je stage houd je een stageboek bij, waarin de opdrachten staan vermeldt.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie delen, het basisdeel, het profieldeel en keuzedelen. Bij al die delen gaat het om het krijgen van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Dit heb je allemaal nodig om je toekomstig beroep goed uit te kunnen oefenen. De drie delen moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding leer je door te doen en te ervaren. Dit doe je aan de hand van theorie- en vaardigheidslessen. Iedereen op school krijgt de vakken Nederlands, Engels rekenen en burgerschap. Daarnaast ga je sporten via het sportkeuze-programma. Dit laatste is alleen in het eerste jaar. De opleiding Allround AV-Medewerker is een technische opleiding met een ‘creatief randje’. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle disciplines. Je leert hoe je moet filmen, je krijgt kennis over licht en geluid en leert monteren. Zo kom je erachter waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent.

Keuzedelen

Elke opleiding in het mbo biedt een aantal keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt verbreden of verdiepen. Bij de start van je opleiding krijg jij informatie over welke keuzedelen jouw opleiding biedt.

Op je plek bij Deltion

Eén van je leraren is je studieloopbaanbegeleider. Deze bespreekt met jou je studievoortgang en schakelt hulp in als dat nodig is. Voor studenten met een extra begeleidingsvraag is extra begeleiding mogelijk (Passend Onderwijs). Over deze begeleiding worden vooraf afspraken gemaakt. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je mogelijk extra begeleiding nodig hebt, dan overleggen we dat tijdens je intake.

Studiefaciliteiten

Op het Deltion College zijn ruimtes, waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Ook vind je er het Media Informatie Centrum (MICT), waar je kunt werken en waar je allerlei informatie vindt. Boeken, cd’s en dvd’s zijn er gratis te leen.

Informatie en aanmelding

Aanmelden voor deze opleiding kan digitaal, via onze website. Wil je je aanmelden? Klik dan op de oranje button ‘aanmelden’, rechtsboven in het digitale opleidingsblad. Wil je nog meer informatie over het beroep waarvoor je wordt opgeleid? Kijk dan eens op www.kiesmbo.nl. Wil je meer informatie over deze opleiding of over andere opleidingsmogelijkheden? Dat kan ook in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum, tel. (038) 850 30 00 of mail naar [email protected]

Let op! Aanmelden is niet mogelijkinformatie aanvragen

Startdatum

De opleiding start na de zomervakantie. Je moet je bij voorkeur aanmelden vóór 1 april.

Kosten

(prijswijzigingen voorbehouden)

 • lesgeld (vanaf 18 jaar) € 1.168,-- per leerjaar

 • boeken en andere leermiddelen (voor het eerste leerjaar) ongeveer € 600,-- (o.a. readers, koptelefoon, gehoorbescherming, veiligheidsschoenen, rekenmachine, gereedschap en materiaal)
 • laptop (verplicht)

 • Studenten tussen de 18 en 30 jaar komen in aanmerking voor een basisbeurs via de Wet op de Studiefinanciering. Voor mbo-studenten BOL 3 en 4 vanaf 18 jaar geldt de prestatiebeurs
 • Voor meer informatie: bel DUO, tel. (050) 599 7755 of kijk op www.duoocw.nl.

Locatie

Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle

Toelatingseisen

Voor toelating tot deze opleiding dien je aan (minimaal) één van onderstaande voorwaarden te voldoen:

 • Een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, de gemengde of de theoretische leerweg;
 • Diploma lbo, vbo, mavo en mavo/vbo waarvan het examen voor alle vakken op tenminste C-niveau is afgelegd;
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4;
 • Een door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap goedgekeurd diploma of goedgekeurde verklaring;
 • Diploma mbo niveau 2.

Belangrijk is dat je op hoogte kunt werken en geen fysieke / mentale belemmeringen of ziekte hebt, waardoor dit niet kan.

Kans op werk

Hoe groot is de kans dat je werk vindt in deze opleidingsrichting? Je leest het op www.kansopwerk.nl. Of lees het in de studiebijsluiter.