background

Mediavormgever

Als mediavormgever vorm jij het creatieve brein achter veel producten. Van apps, websites, animaties, games, video’s tot complete huisstijlen. Je bent creatief, een beetje technisch en verdiept je voortdurend in de nieuwste ontwikkelingen. Je werkt vaak samen met mensen uit andere vakrichtingen om tot een onderscheidend concept te komen en houdt de wensen van de klant voortdurend in het achterhoofd.

Beroepseisen

 • je bent een creatief talent
 • je hebt technisch inzicht
 • je kunt zelfstandig werken
 • je kunt in teamverband werken
 • je bent klantgericht
 • je kan werken met deadlines
 • je bent communicatief vaardig

Mediavormgever BOL 4

Numerus fixus

Het Deltion College heeft voor schooljaar 2019-2020 een numerus fixus ingesteld voor deze opleiding. Concreet betekent dit dat we maximaal 130 nieuwe studenten aannemen voor de opleiding Mediavormgever. Per 12 juni is er nog ruimte voor 20 studenten. Dus heb je je keuze gemaakt en wil je de opleiding Mediavormgever volgen, meld je dan snel aan!

School en stage

De opleiding duurt 4 jaar. Je volgt de opleiding via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dit betekent dat je 5 dagen per week naar school gaat en meerdere periodes stage loopt. Deze stage is gedurende een jaar in het dere en vierde leerjaar. Tussen het Deltion College en jou wordt een onderwijsovereenkomst afgesloten.

Versnellen via maatwerk

Voorsprong door leeftijd (bijv, ouder dan 18 jaar), een havo-diploma of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo, een mbo-diploma, etc. bieden toegang tot een verkorte traject. Een hoger instapniveau, inzet en bijzondere prestaties die zich in het eerste halfjaar van de opleiding aftekenen kunnen het mogelijk maken de opleiding te verkorten van 4 naar 3 jaar.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie delen, het basisdeel, het profieldeel en keuzedelen. Bij al die delen gaat het om het krijgen van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Dit heb je allemaal nodig om je toekomstig beroep goed uit te kunnen oefenen. De drie delen moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen.

Het basisdeel bestaat uit de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Sport. Het profieldeel bestaat uit algemene vormgevingsvakken. De keuzedelen bestaan uit specialisaties op het gebied van vormgeven zoals Animatie, Webdesign en Grafische vormgeving.

Na een introductie met o.a. fittesten start jouw sportprogramma. Je volgt clinics, die je zelf kiest of die door je opleiding zijn gekozen uit het uitgebreide sportkeuzeprogramma, zie

www.deltion.nl/sport.

Het vakkenpakket binnen Mediavormgever wordt in eerste instantie breed aangeboden. Op deze manier kan je ontdekken waar je het beste in bent. De opleiding bestaat uit ongeveer 20% theorievakken en 80% praktijkvakken. Daarnaast is het deels mogelijk je eigen vakkenpakket samen te stellen en kun je kennis opdoen van verschillende vormgevingsrichtingen. Op deze manier proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw wensen en die van de arbeidsmarkt. Soms is er behoefte aan een generalist en soms is er juist behoefte aan een specialist.

Tijdens de opleiding Mediavormgever kun je te maken krijgen met de volgende vakken:

 • Tekenen
 • (Digitaal) vormgeven
 • Fotografie
 • Animatie
 • Video
 • Webdesign
 • Kunstbeschouwing
 • Reclame & Marketing
 • Copy
 • Adobe 1 en 2

De opleiding heeft een goede aansluiting met het bedrijfsleven. Zo vindt er elk jaar een excursie plaats in Nederland op je eigen vakgebied en is er in het derde jaar een excursie van een week naar het buitenland, ook is er de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen. Aan het einde van de opleiding vindt in het centrum van Zwolle de eindexamenexpositie plaats.

Keuzedelen

Elke opleiding in het mbo biedt een aantal keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt verbreden of verdiepen. Bij de start van je opleiding krijg jij informatie over welke keuzedelen jouw opleiding biedt.

Op je plek bij Deltion

Eén van je leraren is je studieloopbaanbegeleider. Deze bespreekt met jou je studievoortgang en schakelt hulp in als dat nodig is. Voor studenten met een extra begeleidingsvraag is extra begeleiding mogelijk (Passend Onderwijs). Over deze begeleiding worden vooraf afspraken gemaakt. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je mogelijk extra begeleiding nodig hebt, dan overleggen we dat tijdens je intake.

Jouw opleiding bevindt zich in gebouw Blauw.

Studiefaciliteiten

Op het Deltion College zijn ruimtes, waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Ook vind je er het Media Informatie Centrum (MICT), waar je kunt werken en waar je allerlei informatie vindt. Boeken, cd’s en dvd’s zijn er gratis te leen.

Verder leren

Na het behalen van het diploma kun je doorstuderen in het hbo, zowel in het volledig dagonderwijs als in deeltijd, bijvoorbeeld Academie voor Beeldende Kunsten, richting Publiciteit of Grafisch Vormgever, Lerarenopleiding, hbo Vormgeven en Communicatie en de economische richtingen.

Informatie en aanmelding

Aanmelden voor deze opleiding kan digitaal, via onze website. Wil je je aanmelden? Klik dan op de oranje button ‘aanmelden’, rechtsboven in het digitale opleidingsblad. Wil je nog meer informatie over het beroep waarvoor je wordt opgeleid? Kijk dan eens op www.kiesmbo.nl. Wil je meer informatie over deze opleiding of over andere opleidingsmogelijkheden? Dat kan ook in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum, tel. (038) 850 30 00 of mail naar [email protected]deltion.nl

Aanmelden 2019-2020informatie aanvragen

Startdatum

De opleiding start na de zomervakantie. Je moet je bij voorkeur aanmelden vóór 1 april.

Kosten

(prijswijzigingen voorbehouden)

 • lesgeld (vanaf 18 jaar) € 1.168,-- per leerjaar

 • boeken en andere leermiddelen (voor het eerste leerjaar) ongeveer € 475,--
 • andere kosten (voor het eerste leerjaar) ongeveer € 25,--
 • laptop (verplicht)

 • Studenten tussen de 18 en 30 jaar komen in aanmerking voor een basisbeurs via de Wet op de Studiefinanciering. Voor mbo-studenten BOL 3 en 4 vanaf 18 jaar geldt de prestatiebeurs
 • Voor meer informatie: bel DUO, tel. (050) 599 7755 of kijk op www.duoocw.nl.

Locatie

Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle

Toelatingseisen

Voor toelating tot deze opleiding dien je aan (minimaal) één van onderstaande voorwaarden te voldoen:

 • Een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, de gemengde of de theoretische leerweg;
 • Diploma lbo, vbo, mavo en mavo/vbo waarvan het examen voor alle vakken op tenminste C-niveau is afgelegd;
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4;
 • Een door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap goedgekeurd diploma of goedgekeurde verklaring;
 • Een diploma vakopleiding (mbo niveau 3) of een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2).

Intakeprocedure

Een positieve beoordeling op je portfolio en op een thuisopdracht maken onderdeel uit van de intakeprocedure. Kijk voor meer informatie over de intake op http://www.deltion.nl/thuisopdrachtcreatief

Kans op werk

Hoe groot is de kans dat je werk vindt in deze opleidingsrichting? Je leest het op www.kansopwerk.nl. Of lees het in de studiebijsluiter.