Mbo'ers en hbo'ers strijden om ondernemerstitel

28 mei 2024 10:09 Nieuws
Voor het vierde jaar op rij kiest Regio Zwolle de 'Studentondernemer van het jaar’. Voor het eerst maken naast mbo-studenten ook hbo'ers kans op die titel. In totaal doen acht studenten van acht verschillende scholen mee aan de verkiezing. Donderdag 13 juni maakt de vakjury de winnaar bekend.

De verkiezing is speciaal in het leven geroepen voor studenten die naast hun studie een eigen bedrijf zijn begonnen. Met de verkiezing willen de scholen de studentondernemers graag een steuntje in de rug geven. ‘Studenten zijn van onschatbare waarde voor onze regio’, zegt ondernemer en voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle Jelle Weever. Hij is ook voorzitter van de vakjury die de kandidaten beoordeelt.

Kandidaten 2024
De kanshebbers voor de titel ‘Studentondernemer van het jaar’ zijn: Albert Baarssen (SVO), Cas Meijer (Cibap), Kennan Smit (Vakman Ondernemer), Ismaël Kaplan (Deltion College), Misha Oehl (Landstede MBO), Claudia Huizing (Zone.college), Bibi Anker (ArtEZ Hogeschool) en Evita Logtenberg (Hogeschool Windesheim).

Voorstellen
Mensen kunnen op www.innregiozwolle.nl/studentondernemer hun favoriete kandidaat stemmen. Daar stellen de studentondernemers zich voor in een video en vertellen ze over hun bedrijf. Uiteindelijk bepaalt de vakjury op 13 juni wie de winnaar is. Daarin nemen ze de uitslag van de publieksjury mee. De vakjury bestaat dit jaar uit: Jelle Weever, Gijs Hemmink (Fortona/Hanzestrohm), René Breman (Breman Installatiegroep) en Petro Vosselman (Moore MKW). De winnaar ontvangt een bokaal en een cheque. Ook krijgt de Studentondernemer van het jaar van ondernemers uit de regio ondersteunende kennis en advies aangeboden.

Trots
Annemarie Teeken en Annet Spijkerman, uitgevers van INN’regio Zwolle en organisatoren van de verkiezing, zijn trots op de vele studenten die Regio Zwolle telt. 'Het is mooi dat we jonge mensen een podium kunnen geven, want INN’regio Zwolle staat voor samenwerking en verbinding in de regio', zegt Annemarie Teeken. 'Met deze verkiezing verbinden we de nieuwe generatie studenten met de prachtige bedrijven die Regio Zwolle al rijk is.’ Spijkerman: ‘Er zit hier zoveel talent, dat moeten we behouden voor de regio. De verkiezing geeft een boost aan studentondernemers en aan het start-upklimaat in de regio.’

Wat ons en onze studenten bezighoudt