Studenten bij ALV van Vereniging Officieren Artillerie

31 mei 2024 09:45 Nieuws

Donderdag 30 mei waren de studenten van de opleiding Defensie van het Deltion College aanwezig bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV), van de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), in het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. In de namiddag woonde de VOA, op locatie van het Deltion College, een presentatie bij over Deltion en de samenwerking met Defensie.  

De dag stond in het teken van de Artillerie en het leger. Bij deze ALV werd er stilgestaan bij het 75-jarige bestaan van de VOA, die op 12 november 1948 is opgericht. De leden van de VOA werden 's ochtends welkom geheten door onder andere de commissaris van de Koning, Andries Heidema en de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders.  

Deltionstudenten waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de indrukwekkende show, in Park de Wezenlanden, tijdens de middag. Hier konden ze genieten van optredens van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps en de indrukwekkende presentatie van het Korps Rijdende Artillerie, beter bekend als "De Gele Rijders". De show, compleet met paarden en kanonnen, was een enorm succes. 

Daarnaast stonden er diverse artillerievoertuigen opgesteld op het voorplein van het provinciehuis. Deze voertuigen maken deel uit van de historische collectie Veldartillerie en de Grondgebonden Luchtverdediging. Ook was er een wervingsstand van de Artillerie aanwezig. 

In de namiddag was de delegatie op het Deltion te gast. Suzan Ingelse, directeur College Mobiliteit, Logistiek en Veiligheid en Jolanda Pool, opleidingsmanager Defensie, gaven hier een presentatie over Deltion en de samenwerking met Defensie.  

Kortom, het was een bijzondere dag waarin de studenten van Deltion een unieke inkijk kregen in de wereld van de Nederlandse Artillerie en de belangrijke rol die zij speelt in onze veiligheid. Wat ons en onze studenten bezighoudt