Nieuwe aanwinst voor studenten motorvoertuigentechniek

17 mei 2024 15:21 Nieuws
Een gloednieuwe Volvo XC90 is toegevoegd aan het lesmateriaal van de opleidingen Motorvoertuigentechniek. Volvo Car Nederland en Volvo Nieuwenhuijse Zwolle doneerde 25 van deze hybride auto’s aan verschillende ROC’s, waaronder het Deltion College. Hiermee kunnen technische studenten kennismaken met Volvo-techniek.

Vooral laatstejaars studenten van niveau 3 en 4 opleidingen, zoals Allround Technicus Autotechniek, zullen sleutelen aan deze auto. Omdat deze auto complexer in elkaar zit, is het een mooie uitbreiding op het andere lesmateriaal. Studenten kunnen o.a. oefenen met motormanagement, hoogvolttechniek (o.a. lessen rondom veilig werken), rijhulp-, comfort en remsystemen. Zo leren zij verschillende problemen op te lossen.

De overstap naar elektrisch rijden, het koppelen van auto's aan apps en de verbeteringen in veiligheid vragen om constant bijleren. Het is belangrijk we hier al vroeg op inspelen, zodat we genoeg studenten goed kunnen opleiden voor deze ontwikkelingen.

‘Met de inzet van deze trainingsauto’s laten we studenten kennismaken met de huidige Volvo-techniek. Daarnaast borgen we een structurele verbindende tussen de werkplaats bij dealerbedrijven en het relevante opleidingsaanbod bij ROC's,’ aldus Christiaan Krouwel, Manager Business & Retail Partner Development bij Volvo Car Nederland.

Benieuwd naar welke opleidingen gebruikmaken van dit nieuwe lesmateriaal? Bekijk ze hier!


Wat ons en onze studenten bezighoudt