Jolanda van Til genomineerd voor JTTG Prijs

27 mei 2024 13:45 Nieuws
Jolanda van Til, expert docent en projectleider van het practoraat Gezondheid en Technologie bij het Deltion College, is genomineerd voor de Jan Taco te Gussinklo Prijs 2024. Op de genomineerden kan via een poll op LinkedIn tot 4 juni gestemd worden. Op 13 juni wordt de prijs uitgereikt tijdens het Data Driven Healtcare Congres.

De JTTG Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon en een organisatie die baanbrekende prestaties hebben geleverd in de zorg. De prijs is vernoemd naar voormalig internist, innovatiecoach en wetenschapsjournalist Jan Taco te Gussinklo (1946-2021). Hij was een nieuwsgierig en leergierig persoon, die veel partijen aangespoord heeft om samen te werken aan zorginnovaties binnen en buiten Nederland.

Uit een lange lijst met voorgedragen kandidaten heeft de jury van de JTTG Prijs drie organisaties en drie personen genomineerd, waaruit in beide categorieën een winnaar wordt gekozen. Een van de genomineerden is Jolanda van Til. Zij is expert docent bij Deltion College en projectleider van het practoraat Gezondheid en Technologie. De andere genomineerde personen zijn ondernemer Menno Gravemaker van Momo Medical en Maarten van Rixtel, voormalig bestuurder van zorginstelling Sensire.

Jolanda wordt gezien als een innovatieve verbinder en baanbreker met lef, specifiek binnen het thema langdurige zorg. Ze is overtuigd dat samenwerking tussen het praktijkgericht onderwijs en het werkveld dé sleutel is om (toekomstige) uitdagingen in de zorg succesvol aan te gaan. Dit doet zij door zowel het onderwijs, zorgorganisaties en de student te inspireren en aan elkaar te verbinden. Haar bevlogenheid heeft ertoe geleid dat zorgtechnologie een belangrijke plaats heeft gekregen in het onderwijs.

Jolanda is vereerd dat ze genomineerd is voor de JTTG Prijs. “Ik vind het tof dat iemand vanuit het mbo-onderwijs kans maakt op deze prijs. Toekomstbestending onderwijs realiseren is ontzettend belangrijk om in de snelheid van de transitie in de zorg mee te gaan. Dat kunnen we alleen als het werkveld daarin het onderwijs betrekt. Alleen dan kunnen we vaart maken.”

Tot 3 juni kan via een poll op LinkedIn gestemd worden op de genomineerden. De publiekstemmen en het juryoordeel bepalen samen wie de prijs wint. Op 13 juni wordt tijdens het Data Driven Healthcare Congres in Rotterdam de Jan Taco te Gussinklo Prijs uitgereikt.

Wat ons en onze studenten bezighoudt