Terugblik op de Horizon Hydrogen Grand Prix

27 mei 2024 15:44 Nieuws

Op vrijdag 24 mei 2024 werd het NK Horizon Grand Prix gehouden op het Sweelinckplein, dat tijdelijk was omgebouwd tot een indrukwekkende racebaan. Drie teams van Deltion namen deel aan de race in de standaard klasse, elk met een zelfgebouwde elektrisch aangedreven RC-modelauto.

Prijswinnaars

Team 14, 12 en 11 van Deltion hebben goed gepresteerd, waarbij Team 14, Neutrino, als derde is geëindigd in het totaalklassement. Neutrino plaatste zich als eerste in de categorie standaardklasse. Hiermee hebben ze zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap later dit jaar in Californië.

Op het evenement heerste een energieke en positieve sfeer, met veel aanmoediging van docenten en studenten voor de teams. Suzan Ingelse, onze directeur, zwaaide de finishvlag en reikte de prijzen uit, wat een bijzonder moment van de dag was.

De race was tot het einde toe spannend, met auto's die op het laatste moment vermogen verloren, waardoor de rondetijden afnamen en de concurrentie toenam. Het evenement bood niet alleen plezier in het racen, maar ook een leerzame ervaring op het gebied van waterstoftechnologie en duurzame mobiliteit.

Horizon Hydrogen Grand Prix

De Horizon Hydrogen Grand Prix biedt studenten van het vmbo, mbo en hbo de kans om elektrisch aangedreven RC-modelauto's om te bouwen naar hybride waterstofaangedreven voertuigen. Deze uitdaging mondt uit in een spannende endurance race, waarbij het uithoudingsvermogen van de auto's centraal staat. Het evenement is zowel een competitie als een leerervaring, waar studenten praktische kennis opdoen over waterstoftechnologie in de automotive sector.

Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en nieuws via onze projectpagina.


Wat ons en onze studenten bezighoudt