VeVa Marcheert: Deltionstudenten lopen voor Veteranen

11 juni 2024 12:21 Nieuws

Op vrijdag 14 juni nemen de studenten van de VeVa-opleiding van het Deltion College deel aan 'VeVa Marcheert', een wandeltocht van 10 kilometer. Dit evenement is een aankondiging van de Vetranendag op 29 juni in Den Haag, waarbij VeVa-studenten in heel Nederland aandacht vragen voor veteranen en het belang van militaire opleidingen.
 
VeVa Marcheert is een initiatief waarbij VeVa-studenten door het hele land marcheren om aandacht te vragen voor het werk van militairen en de nationale Veteranendag aan te kondigen. Het doel is om erkenning en waardering te tonen voor de veteranen die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid.  
 
De actie vraagt aandacht voor zowel de veteranen als de opleiding tot militair. “Een stukje historie meepakken, grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en teamspirit, dat is het doel. VeVa Marcheert is een manier om aandacht te vragen voor het belang van het militaire beroep. 

Activiteiten en Hoogtepunten 
Tijdens de tocht zullen de studenten na 8 kilometer een rustpunt bereiken in het Ter Pelkwijkpark, waar zij deelnemen aan een onderwijsleergesprek onder leiding van het Vereniging Veteranen Instituut Zwolle. Na een korte pauze vervolgen zij hun route en arriveren zij rond 15:30 uur bij Gebouw Grijs. Hier vindt een defilé plaats en ontvangen de deelnemers een herinneringsmunt uit handen van Kolonel Van den Berg. 

Ontdek VeVa: de weg naar een Militaire Carrière 
VeVa, wat staat voor Veiligheid en Vakmanschap, is een opleiding die jongeren voorbereidt op een veelzijdige carrière binnen het leger. In deze opleiding leren studenten niet alleen militaire vaardigheden, maar ook hoe zij civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. De opleiding richt zicht op jongeren die zich willen inzetten voor vrede, vrijheid en veiligheid, zowel binnen als buiten landsgrenzen.  

Beleef een dag vol inspiratie en betekenis! We zien je graag op vrijdag 14 juni, van 13:00 tot 15:30 uur bij het Deltion College, Ter Pelkwijkpark en Gebouw Grijs.

Wat ons en onze studenten bezighoudt