Opleiding Vakman Ondernemer bestaat vijf jaar

20 juni 2024 10:03 Nieuws
De eenjarige specialistenopleiding Vakman Ondernemer vierde in juni zijn vijfjarig jubileum. In een jubileumfeest met studenten en gasten uit het bedrijfsleven blikte de opleiding – een samenwerking van Deltion, Landstede MBO, en mbo Menso Alting – feestelijk terug op deze jaren.

De opleiding is een kweekvijver voor ondernemerstalent en ondersteunt ondernemersambities van studenten die de opleiding volgen. De opleiding slaat een brug tussen het traditionele mbo-onderwijs en de dynamische wereld van het ondernemerschap in de regio Zwolle.

Ondernemersklimaat
Met een aparte locatie (bijBrainz), die speciaal is ingericht voor deze opleiding, werken de studenten op een plek die ondernemersklimaat ademt. Alleen studenten die de urgentie voelen om ondernemer te worden (of dat al zijn), worden toegelaten.

Ontwikkeling
De opleiding richt zich op persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Door een sterke focus op praktijkervaring, een diepgaand begrip van het ondernemerschap en een continue dialoog met ondernemers uit de regio, vormt deze opleiding de ondernemers van de toekomst. Deze aanpak waarborgt dat elke student niet alleen leert wat het betekent om een ondernemer te zijn, maar ook de tools en kennis krijgt om succesvol te kunnen zijn.

Economische kracht
Veel van de inmiddels 150 studenten startten hun eigen onderneming, vaak al tijdens de opleiding. Daarmee dragen zij bij aan de economische kracht van de regio. Het soort onderneming maakt niet uit: eerdere studenten begonnen onder andere in de fotografie, kledingmakerij, kappersbranche, in de online marketing en zelfs als goudsmid. Een relatief groot aandeel van de studenten komt zelf ook uit een familiebedrijf of ondernemende familie.
Inmiddels zijn elders in Nederland vergelijkbare opleidingen begonnen, naar het Zwolse voorbeeld.

Meer weten
Meer weten? In een artikel dat deze maand verscheen in INN’Regio vertellen docenten Keimpe Dokter en Rob Boerma meer over de opleiding.

Wat ons en onze studenten bezighoudt