Techniek en talent schitteren op Deltion Skelterrace 2024

10 juni 2024 15:09 Nieuws

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse Deltion Skelterrace plaats bij Kartcentrum Zwolle en wat was het weer een feest! Er waren maar liefst 150 leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die met hun zelfgemaakte skelters over de baan raceten en in verschillende disciplines streden. Dankzij de inzet van enthousiaste Deltionstudenten verliep alles op rolletjes. Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gingen? Lees snel verder!

De Skelterrace is één van de jaarlijkse Promotie Techniek evenementen van het Deltion College. Het is een geweldige manier om leerlingen uit het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor de wereld van techniek. Dit jaar streden 19 teams van de scholen RSG Noord-Oost Veluwe, Jena XL, Thomas à Kempis College, Greijdanus Zwolle, Meander College en Stad en Esch uit Meppel om de prijzen.

Van 9.00 tot 12.30 uur waren de leerlingen druk bezig met verschillende opdrachten zoals een sprint, pitstop, behendigheidsparcours en de grote eindrace. Daarnaast werden de teams beoordeeld op hun promotiefilmpje, de teampresentatie en het uiterlijk van hun skelter. Alles moest op eigen kracht, want gemotoriseerde skelters waren niet toegestaan.

De dag verliep soepel dankzij de hulp van ruim 35 Deltionstudenten. Studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening zorgden voor de organisatie en het bedenken van de opdrachten. Ook studenten van de opleiding International Motorsport Studies waren van de partij en hielpen bij de op- en afbouw, pitstop, het behendigheidsparcours en de sprint.

Na een dag vol spannende races en creatieve presentaties werden de winnaars bekendgemaakt:

  • Hoofdprijs overall 1ste plaats: Team de Beunhazen van RSG Noord Oost-Veluwe
  • Wedstrijdonderdeel 1: Beste Teampresentatie (filmpje): Team Arrow van Greijdanus
  • Wedstrijdonderdeel 2: Technisch beste en mooiste skelter: Team Ice Racing van Greijdanus
  • Wedstrijdonderdeel 3: Snelste Pitstop: Team de Kakkers van RSG Noord Oost-Veluwe
  • Wedstrijdonderdeel 4: Winnaar Behendigheidsparcours: Team Oldschool van Stad & Esch
  • Wedstrijdonderdeel 5: Winnaar snelste Sprint: Team Super Mario van Meander College
  • Wedstrijdonderdeel 6: Winnaar Race: Team de Beunhazen van RSG Noord Oost-Veluwe
  • Winnaar Stormbaan: Team de Kakkers van RSG Noord Oost-Veluwe


De prijzen werden uitgereikt door Anne-Hilde Feijth, opleidingsmanager Motorvoertuigen-, Carrosserie- & Tweewielertechniek.
Met een mix van plezier, competitie en techniek was de Skelterrace 2024 weer een groot succes. Wij zijn trots op alle deelnemers en kijken nu al uit naar de volgende editie. Tot volgend jaar!

Dat was de Skelterrace 2024! Voor meer informatie of deelname aan toekomstige evenementen, bezoek de Promotietechniek evenementenpagina. Vragen of meedoen? Esther van Steenveldt staat voor je klaar.Wat ons en onze studenten bezighoudt