Skelterrace Deltion daagt leerlingen in het voortgezet onderwijs weer uit

06 juni 2024 14:50 Nieuws
Vrijdag 7 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Skelterrace bij Kartcentrum Zwolle. Ruim 150 leerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan hun zelfgemaakte skelters laten zien en nemen deel aan diverse onderdelen. Wie wordt dé Skelterrace kampioen van 2024?

De Skelterrace is een van de jaarlijkse evenementen van het Deltion College om leerlingen te enthousiasmeren voor de veelzijdige wereld van techniek. In aanloop naar de race leren de leerlingen veel over creativiteit, teamspirit en technisch inzet. Allemaal onderdelen die meespelen voor het klassement van de race. Er doen dit jaar 19 teams mee van de volgende scholen: RSG Noord-Oost Veluwe, Jena XL, Thomas à Kempis College, Greijdanus Zwolle, het Meander College en Stad en Esch uit Meppel.

Van 9.00 - 12.30 uur gaan leerlingen verschillende opdrachten uitvoeren waar punten mee te verdienen zijn. Dit zijn opdrachten zoals een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours en een eindrace. Ook worden de teams beoordeeld op hun promotiefilmpje, het uiterlijk van de skelter en de teamprestatie.  De skelter mag niet gemotoriseerd zijn en wordt dus volledig op eigen kracht vooruit getrapt.

Ruim 35 mbo-studenten helpen mee tijdens dit event. Studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening helpen mee met de organisatie. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor het bedenken en regelen van de verschillende opdrachten van de skelterrace. Dit jaar zijn ook studenten van de opleiding International Motorsport Studies aanwezig. Zij helpen met op- en afbouw van het evenement, maar ook bij de pitstop, het behendigheidsparcours en de sprint. Uiteraard zijn zij ook beschikbaar voor technische handelingen aan de skelters. 
 

Techniek in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo

Deltion biedt aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor iedereen. Zo is Deltion al jarenlang partner in het promoten van techniek in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. Door actief uitdagende techniekactiviteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in technologie en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.

Maak je klaar voor een dag vol plezier en competitie! We zien je graag op vrijdag 7 juni, van 09:00 tot 12:30 uur bij Kartcentrum Zwolle, Heinoseweg 10.
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt