Jolanda van Til wint JTTG Prijs

17 juni 2024 15:51 Nieuws
Jolanda van Til, expert docent en projectleider van het practoraat Gezondheid en Technologie bij het Deltion College, heeft de Jan Taco te Gussinklo Prijs 2024 gewonnen. Op 13 juni ontving ze de prijs tijdens het Data Driven Healtcare Congres in Rotterdam.

De JTTG Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon en een organisatie die baanbrekende prestaties hebben geleverd in de zorg. De prijs is vernoemd naar voormalig internist, innovatiecoach en wetenschapsjournalist Jan Taco te Gussinklo (1946-2021). Hij was een nieuwsgierig en leergierig persoon, die veel partijen aangespoord heeft om samen te werken aan zorginnovaties binnen en buiten Nederland.

Uit een lange lijst met voorgedragen kandidaten had de jury van de JTTG Prijs drie organisaties en drie personen genomineerd, waaruit in beide categorieën een winnaar is gekozen. Een van de winnaars is Jolanda van Til. Zij is expert docent bij Deltion College en projectleider van het practoraat Gezondheid en Technologie. De andere genomineerde personen waren ondernemer Menno Gravemaker van Momo Medical en Maarten van Rixtel, voormalig bestuurder van zorginstelling Sensire.


Jolanda wordt gezien als een innovatieve verbinder en baanbreker met lef, specifiek binnen het thema langdurige zorg. Ze is overtuigd dat samenwerking tussen het praktijkgericht onderwijs en het werkveld dé sleutel is om (toekomstige) uitdagingen in de zorg succesvol aan te gaan. Dit doet zij door zowel het onderwijs, zorgorganisaties en de student te inspireren en aan elkaar te verbinden. Haar bevlogenheid heeft ertoe geleid dat zorgtechnologie een belangrijke plaats heeft gekregen in het onderwijs.

Tijdens het Data Driven Healthcare Congres in Rotterdam mocht Jolanda de Jan Taco te Gussinklo Prijs in ontvangst nemen. Ze kreeg het kunstwerk ‘self-reflection’ van kunstenaar Ronald Westerhuis. De gedachte erachter: Het beste uit jezelf halen, met aandacht voor je omgeving. Steeds weer moeten we ons eraan herinneren hoe belangrijk de onderlinge relatie van mensen en hun omgeving is op het werk. Alleen dan kun je tot grote prestaties komen.


“Ik vind het tof dat iemand vanuit het mbo-onderwijs deze prijs heeft gekregen”, zegt een gelukkige Jolanda. “Samenwerking tussen onderwijs en werkveld is namelijk noodzakelijk voor succes. Als we professionals willen opleiden die klaar zijn voor de zorg van de toekomst, dan moeten vmbo, mbo en hbo de ontwikkelingen in het werkveld een plek geven in het onderwijs. Met elkaar kunnen we tot grote prestaties komen die ons klaar maken voor de zorg van de toekomst!”

Wat ons en onze studenten bezighoudt