Deltion Autosport viert 25-jarig jubileum

21 juni 2024 11:49 Nieuws
Wat begon als een rallyavontuur van leraren is na 25 jaar uitgegroeid tot een hoogstaand, vierjarige autosportopleiding op mbo 4 niveau, naar Brits voorbeeld met een officiële licentie.
Al 25 jaar helpen studenten van de huidige opleiding International Motorsport Studies en docenten mee om diverse rally’s tot een succes te maken. Op zaterdag 22 juni, tijdens de Vechtdalrally in Hardenberg, wordt het 25-jarig bestaan gevierd.


Oorspronkelijk begon het rallyavontuur als een feestje van leraren. Met ondersteuning van de Fiat-dealer in Zwolle namen docenten 25 jaar geleden deel aan de Fiat Cinquecento Trofeo. Dat ontging de studenten natuurlijk niet, ze wilden graag meehelpen. Zo ontstond het idee om dit project in te bedden in het onderwijs. Studenten kregen vanaf toen de kans om een heel rallyseizoen rallywagens te onderhouden, te repareren en aan te passen en service te verlenen op NK-evenementen.International Motorsport Studies
Sinds acht jaar biedt Deltion de opleiding International Motorsport Studies aan, een vierjarige autosportopleiding op mbo 4 niveau, naar Brits voorbeeld met een officiële licentie. Dit traject is samen met een Engelse school opgezet. Studenten die voor deze opleiding kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Aan het eind van hun opleiding ontvangen studenten twee diploma’s: het mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende diploma Pearson BTEC Level 3 Extended Diploma in Vehicle Technology Motorsports.

Rallykalender en nieuwe auto’s
Ook dit jaar zetten studenten zich in tijdens diverse rally’s. In maart nam het team deel aan de Zuiderzeerally 2024. Na de Vechtdalrally op 22 juni in Hardenberg neemt het team op 20 en 21 september deel aan de Hellendoorn Rally. Tijdens deze rally’s verzorgen de studenten het onderhoud van deelnemende auto’s. Dit seizoen startten de equipes van Deltion met 2 nieuwe exemplaren; een Toyota Yaris GR en een Renault Clio Rally 4.

Geïnteresseerden zijn zaterdag 22 juni welkom op het serviceterrein van de rally, gelegen bij Van der Spek B.V. aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg. Het wordt een gezellige dag boordevol autosportplezier!

Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/ims

Wat ons en onze studenten bezighoudt