Beste studenten Verpleegkundige en Verzorgende IG komen naar Deltion voor wedstrijden

15 januari 2024 13:35 Nieuws
Je meten met de beste studenten van jouw vakgebied uit heel Nederland? Dat kan op het Deltion College, van 15 tot en met 17 januari. Dan vinden de Skills Heroes kwalificatiewedstrijden Verpleegkundige en Verzorgende IG plaats. Deelnemers uit heel het land strijden daar om een plek in de landelijke finales.

Ook van Deltion doen studenten mee: Jurian Langendoen voor Verpleegkundige, en Yoshka Rijers met Verzorgende IG. Zij hopen na deze kwalificatiewedstrijden in de landelijke finale van Skills te staan in de Brabanthallen, op 21 en 22 maart.

Verpleegkundige
Voor de wedstrijden Verpleegkundige doen de beste 26 studenten van roc’s uit heel Nederland mee. Zij gaan met rollenspellen aan de slag. Van deelnemers wordt bijvoorbeeld verwacht dat zij alle kennis paraat hebben over hun vak. Zij moeten verpleegtechnische handelingen uitvoeren, klinisch redeneren, rapporteren en reflecteren op hun eigen handelen.

Verzorgende IG
Voor Verzorgende IG zijn er 21 deelnemers die met rollenspellen aan de slag gaan. Daarin zijn zij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor wondverzorging, stellen zij zorgdoelen op en dienen zij medicijnen toe. Ook is het inleven in de zorgvrager en het aanpassen van de zorg daarop belangrijk. Een gedegen rapportage is onderdeel van de wedstrijd.

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. In zo’n vijftig verschillende wedstrijden laten mbo-studenten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorrondes op school, de landelijke kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale.

Wat ons en onze studenten bezighoudt