Loopbaanprofessionals regio Zwolle delen kennis tijdens loopbaanfestival 'Gek op talent'

09 februari 2024 12:57 Nieuws

Op donderdag 8 februari was het zover! De eerste editie van het loopbaanfestival ‘Gek op Talent’ bij Deltion. Maar liefst 65 loopbaanadviseurs van diverse mbo- en hbo-scholen uit de regio kwamen bij elkaar om kennis te delen en elkaar te inspireren.

Louise van Beerenkamp, directeur Studenten SuccesCentrum, benadrukte in haar welkomstwoord het belang van deze unieke bijeenkomst: “Om alle studenten op de juiste plek te krijgen is het nodig om intensief samen te werken en onze kennis met elkaar te delen. Leren van en met elkaar staat op deze dag centraal.”

Keynote spreker, Saskia Schepers, nam de deelnemers tijdens het plenaire gedeelte mee in haar lezing over de werking van ons brein. Als consultant ‘leiderschap & teamontwikkeling’ en dé expert op het gebied van neurodiversiteit wist ze alles te vertellen over hoe ieder brein anders werkt. Ook gaf ze handige ‘tools’ hoe je in het onderwijs en op de werkvloer hier meer rekening mee kan houden. Alle genodigden kregen na afloop haar boek ‘Als alle breinen werken’ mee.

Na drie inspirerende workshoprondes, georganiseerd door diverse mbo- en hbo-scholen, was het tijd om samen te proosten en door te praten over een duurzaam vervolg. Een estafettestokje, gemaakt door de studenten van de opleiding ‘Meubel en Hout’, werd doorgegeven aan de volgende school die het festival mag organiseren. 

 

Wat ons en onze studenten bezighoudt