Word jij een changemaker?

17 mei 2023 11:28 Nieuws

Op donderdag 25 mei 2023 organiseren Creative Works en ZWINC de eerste editie van Changemakers. Een eendaags festival voor alle creatieve geesten die willen bijdragen aan positieve veranderingen en/of hun creatieve skills willen upgraden. Het festival biedt verschillende activiteiten, waaronder de hackathon 'Zwolle onder water', pressure cooker sessies, masterclasses en entrepreneur talks. Deelname is gratis! Bekijk het programma en meld je aan!

Changemakers is het voorprogramma van PROTO. Het Art & Design Expo dat van 30 juni tot en met 9 juli in Zwolle wordt georganiseerd.

Actief bijdragen aan oplossingen
Changemakers is in het leven geroepen om mensen samen te brengen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor verandering in plaats van af te wachten op acties van anderen. Door deel te nemen aan pressure cooker sessies, masterclasses en entrepreneur talks tijdens het festival, ontwikkel je jouw creatieve vaardigheden en doe je inspiratie op. Samen met de andere deelnemers werk je actief aan oplossingen op het gebied van duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en innovatie.

Hackathon ‘Zwolle onder water’
Een speciaal onderdeel van het festival is de hackathon 'Zwolle onder water'. Klimaatverandering zorgt voor smeltende poolkappen en een stijgende waterspiegel, waardoor Zwolle te maken kan krijgen met overstromingen. Tijdens de hackathon werk je in teams aan creatieve oplossingen voor dit vraagstuk.

Inspirerende en energieke dag
's Middags vinden twee masterclassrondes plaats waar je inspiratie kunt opdoen. Je upgrade je creatieve skills en je leert nieuwe brainstormtechnieken. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen én draag je bij aan een betere toekomst. Na de lunch geeft Peppergym uit Zwolle een energiebooster. We sluiten de dag af met een netwerkborrel, food & drinks en live muziek.

Voor studenten, inwoners en bedrijven
Changemakers is het festival van Regio Zwolle voor iedereen die niet alleen wil praten over verandering, maar ook écht actie wil ondernemen. Iedereen is welkom! Van studenten, net afgestudeerde talenten, professionals uit de creatieve industrie tot start-ups en gevestigde bedrijven.

Blijvende impact door concrete plannen
Met de uitkomsten van het festival wordt ook daadwerkelijk wat gedaan. De ideeën die voortkomen uit de hackathon en pressure cooker sessies worden uitgewerkt naar concrete concepten. Deze concepten worden vervolgens tijdens PROTO Innovation Day op 30 juni gepresenteerd en daarna overhandigd aan de opdrachtgevers. Dus wil jij blijvende impact maken? Meld je aan!

Wat ons en onze studenten bezighoudt