Maak kennis met onze Skills Heroes finalisten!

14 maart 2023 11:16 Nieuws
Maar liefst 39 studenten van het Deltion College doen mee aan de landelijke finales van Skills Heroes: dé vakwedstrijden voor het mbo. Op maandag 13 maart presenteerde Deltion het team. Bijna alle 39 finalisten waren aanwezig. Oud-Skillsdeelnemer Aniek Weijermars deelde haar persoonlijke ervaring en de studenten deden een teambuilding activiteit om elkaar beter te leren kennen.

Voor een deel van de Deltionstudenten begon het Skills-avontuur met een voorronde op hun school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Andere studenten werden voorgedragen door hun docent of team. Uiteindelijk wisten 39 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales.

Skills The Finals
Het aftellen naar Skills The Finals kan nu écht beginnen. Dit Nederlands Kampioenschap voor beroepen vindt plaats op 23 en 24 maart in RAI Amsterdam. Tijdens de finale laten 600 (v)mbo-studenten uit heel Nederland hun talent zien. Ook Koning Willem-Alexander komt naar Skills The Finals. Daar gaat hij langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden.

Over de organisatie
De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.

Wat ons en onze studenten bezighoudt