Dertien medailles voor Deltionstudenten bij Skills The Finals

27 maart 2023 13:35 Nieuws
Maar liefst 13 van de 39 Deltionstudenten vielen in de prijzen bij Skills The Finals, de landelijke vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij drie gouden, twee zilveren en acht bronzen medailles in de wacht.

Op donderdag 23 maart openden ministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma het evenement. Ook Koning Willem-Alexander kwam naar Skills The Finals. Daar sprak hij onder andere met Deltionstudenten Bas en Ingmar over de vakrichting Mechatronicus en Maurits over zijn beroep als Tegelzetter.

Decentraal
De eerste medailles voor Deltion werden al behaald tijdens de decentrale finales Internationaal Ondernemer op 8 maart, Boulanger op 14 en 15 maart, Steward/Stewardess op 16 maart en Lasser MAG/MBE op 16 en 17 maart.

Onafhankelijke jury
Eind maart streden zo’n 600 (v)mbo studenten uit heel Nederland om de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. Ze voerden verschillende opdrachten uit en werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Dat gebeurde in RAI Amsterdam. Na twee dagen hard werken vol spanning werd de uitslag op vrijdag 24 maart bekend, en kregen de deelnemers hun prijzen uitgereikt.

Medaillewinnaars
Alle uitslagen zijn inmiddels gepubliceerd. Deltion feliciteert alle deelnemers en kampioenen met hun fantastische prestaties!

Wat ons en onze studenten bezighoudt