Ontmoet Esmée, de Deltion mbo-ambassadeur!

16 maart 2023 12:13 Nieuws
Esmée Stroosma (18) is het gezicht van het Deltion College voor schooljaar 2022-2023. De studente Luchtvaartdienstverlening niveau 4 mag zich dé Deltion mbo-ambassadeur noemen. En wie weet mag zij vanaf mei zelfs de titel van Landelijk Ambassadeur mbo 2023 dragen.

Dankzij de opleiding Luchtvaartdienstverlening is Esmée erachter gekomen dat ze graag de wereld wil ontdekken. ‘’Het staat op mijn bucketlist om een jaar lang in mijn eentje de wereld rond te reizen.’’ In haar vrije tijd houdt Esmée ervan om creatief bezig te zijn. Haar droom is om haar eigen sieradenbedrijf te laten groeien.

Gelijke behandeling voor mbo'ers
Esmée vindt het belangrijk dat mbo’ers niet meer worden onderschat in vergelijking met hbo- of universitaire studenten. ‘’Ik denk dat ik een goede landelijke ambassadeur kan zijn, omdat ik mijn stem wil én durf te laten horen. Mbo’ers zijn volgens de wet officieel student, maar zo worden zij niet gezien en/of behandeld. Ik wil hier verandering in brengen.’’

Maak verder kennis met Esmée!

Mbo’ers pakken aan: 33 studenten, 3 teams, 1 winnaar
Benieuwd welke mbo-student de Landelijk Ambassadeur mbo wordt? In de YouTube-serie 'Mbo'ers pakken aan' neemt Esmée het op tegen mbo-studenten uit heel Nederland. Zij gaan verschillende challenges aan en strijden om de titel van Landelijk Ambassadeur mbo 2023. Tijdens het 'Dit is mbo Ambassadeursgala' op 15 mei om 18.30 uur is de grote ontknoping.

Wil jij Esmée volgen in haar race om de titel? Volg dan het programma op youtube.com/ditismbo. Op donderdag 16 maart om 16.00 uur komt de eerste aflevering online! Op dinsdag 28 maart is de aflevering met onze Esmée!

Wat ons en onze studenten bezighoudt