Basisschoolleerlingen nemen deel aan de Week van de Techniek

23 maart 2023 09:30 Nieuws
Vanaf maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart komen 1.600 basisschoolleerlingen de wereld van techniek ontdekken, tijdens de Week van de Techniek 2023 op het Deltion College in Zwolle.

Dit initiatief van het Deltion College, Windesheim, Sterk Techniekonderwijs en de Vrienden van Techniek vindt jaarlijks plaats in maart. Het evenement wordt georganiseerd voor groep 7 leerlingen van basisscholen uit de regio. Tijdens het bezoek worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van techniek door het maken van een solar windmolen en krijgen ze rondleidingen langs diverse praktijklokalen van technische opleidingen, waar studenten en docenten vertellen over het vakgebied.

De basisschoolleerlingen worden tijdens het maken van een solar windmolen begeleid door studenten Mechatronica van het Deltion College én leerlingen van Talentstad. Naast deze studenten worden de leerlingen ondersteund door techniekambassadeurs; een groep mannen en vrouwen van pensioengerechtigde leeftijd die met veel enthousiasme techniek willen overbrengen op de jonge generatie.

De rondleidingen worden verzorgd door studenten Onderwijsassistent. Tijdens de rondleiding bezoeken de leerlingen diverse praktijklokalen van technische opleidingen zoals Luchtvaarttechniek, Autotechniek, Elektrotechniek, Installatietechniek en nieuw dit jaar Verf- en applicatietechniek.

Techniek in het po, vo en mbo Deltion biedt aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor iedereen. Zo is Deltion al jarenlang partner in het promoten van techniek in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. Door actief uitdagende techniekactiviteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in technologie en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.

Wat ons en onze studenten bezighoudt