Wethouder onthult insectenhotel bij het Deltion College

29 juni 2023 10:37 Nieuws

Zwolle is drie heel mooie insectenhotels rijker. Afgelopen schooljaar hebben studenten van de opleiding Meubel & Houttechniek van het Deltion College en basisschoolleerlingen van de Geert Groteschool en OBS de Toonladder insectenhotels ontworpen en gebouwd. Woensdagochtend 28 juni onthulde wethouder Arjan Spaans het insectenhotel bij het Deltion College. Ook bij Isala staan twee nieuwe insectenhotels. Arjan Spaans: “Het is fantastisch dat de jonge generatie van Zwolle zich inzet voor meer biodiversiteit in de stad.” 


Het initiatief voor het bouwen van de insectenhotels komt van het Deltion College en de gemeente Zwolle. Met de insectenhotels willen zij meer insecten aantrekken en daarmee ook insecten die de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zijn. Er zijn steeds minder insecten in Nederland en juist insecten zijn belangrijk voor de biodiversiteit, ook in de stad. Natuur en Milieu Overijssel haakte aan bij het initiatief. Zij zijn met Isala de tuin rondom het ziekenhuis meer biodivers aan het maken.


De Zwolse leerlingen bouwden mooie vlindervormige insectenhotels. Studenten van de opleiding Meubel & Houttechniek van het Deltion College zette de vlinder inclusief geraamte in elkaar. “Heel gaaf om met zoveel partijen dit interessante project te realiseren en hier de komende generaties in mee te nemen!”, vertelt Gerwin Vonder, vakdocent bij het Deltion College. “Voor de binnenkant van het hotel is er Zwols essenhout van Binthout gebruikt en de buitenkant is vervaardigd van duurzame houtsoorten welke nog bij ons in de stelling lag als restant. De ROVA heeft een groot deel van de vulling geleverd”.

Wat ons en onze studenten bezighoudt