15e Regiofinale FIRST LEGO League bij Deltion

09 februari 2023 12:45 Nieuws

Al voor het 15e jaar op rij organiseert het Deltion College op vrijdag 10 februari de regiofinale van de FIRST LEGO League. Basis- en vo-leerlingen uit de regio maken tijdens dit evenement kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Elk jaar is het enthousiasme bij de scholen weer groot. Dit jaar hebben 24 wedstrijdteams zich aangemeld. Het gaat om 19 VO en 5 PO scholen uit Zwolle, Meppel, Hardenberg, Elburg, Kampen, ’t Harde en Ommen. De teams werken vanaf september 2022 al aan diverse opdrachten op school.

Vrijdag 10 februari worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema SUPERPOWERED, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork.

In de SUPERPOWERED uitdaging onderzoeken FIRST LEGO League teams waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst. De landelijke finale vindt plaats op zaterdag 18 maart 2023 in Delft.

FIRST LEGO League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici.

Door uitdagende activiteiten aan te bieden aan kinderen en hun leerkrachten stimuleren we interesse in onderwijs en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.

Wat ons en onze studenten bezighoudt