Deltion studenten bereiden zich voor op Horizon Grand Prix voorrondes op 14 april

06 april 2023 14:42 Nieuws
Studenten Autotechniek, niveau 3 en 4, zijn al een aantal weken druk bezig met de voorbereidingen voor de waterstofrace. De voorrondes hiervan zijn op vrijdag 14 april in Sportcentrum Kardinge in Groningen. Vier teams van het Deltion College strijden dan tegen andere ROC’s en Hogescholen.

Peter de Vries begeleidt de studenten vanuit Deltion:
“We doen al aan aantal jaren mee met de waterstofrace. Voorheen altijd met niveau drie studenten en dit jaar haken voor het eerst ook niveau 4 studenten aan. Simpelweg omdat het voor hen ook heel leuk en leerzaam is om mee te doen. Van de twee klassen Autotechniek hebben we in eerste instantie acht teams gemaakt, die tijdens een open dag met elektrische auto’s tegen elkaar hebben gestreden. De vier beste teams doen nu mee aan de Horizon Gran Prix.”

“Vanaf het begin van dit schooljaar zijn we al bezig met de voorbereidingen. Thema’s als circulaire economie en energiewinning kwamen aan bod. We deden werkbezoeken en hebben ons verdiept in uitstoot van auto’s en het effect daarvan op het milieu. Vervolgens zijn we met vier teams aan de slag gegaan met een radiografische auto uit het lespakket.”Lespakket
De Horizon Grand Prix is een uitdaging voor studenten van het vmbo, mbo en hbo. Horizon Educational heeft een wereldwijd lespakket gemaakt en in dit pakket zit een lesprogramma en onderdelen van een radiografische auto. Met dit lespakket kan een team de op afstand bestuurbare, radiografische auto opbouwen en ombouwen. Om uiteindelijk te voldoen aan de eisen van de race: met zo min mogelijk waterstofgebruik, zoveel mogelijk kilometers af leggen tijdens een race van 4 uur in de voorrondes en 6 uur tijdens het NK.

NK op het Deltion College
In de voorronde strijden teams voor een felbegeerde plek tijdens het NK op 12 mei. Het NK vindt dit jaar voor het eerst plaats op het Deltion College. Veel collega’s hebben zich hier vooraf met enthousiasme voor ingezet, mét resultaat! Tijdens het NK doen 18 teams mee (waarvan 1 Belgisch team en 3 teams met een wildcard). Deltion krijgt ook een wildcard omdat we het evenement organiseren. Het racen begint om 10.00 uur tot 16.00 uur. Een jury controleert ter plekke of de op afstand bestuurbare, radiografische auto’s voldoen aan de gestelde eisen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt