Deltionstudent Kay Winters opnieuw beste stoffeerder van Nederland

15 september 2022 13:13 Nieuws
Hij kon het eerst bijna niet geloven. Kay Winters van het Deltion College won op 12 september voor de tweede keer op rij het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP). Medestudent Marco Makkinga behaalde de derde plek. De tweede prijs ging naar Sander de Boer van het Alfa College.

Vier mbo's stuurden elk hun drie beste studenten van de BBL-opleiding voor interieurvakman naar het NKWP. De twaalf deelnemers kregen de opdracht een visgraatvloer te leggen, met een rand van linoleum. De driekoppige jury, met experts van de firma’s Bostik, Forbo Flooring en WOLFF Tools, beoordeelden het eindwerk van de deelnemers op punten.
Deltionstudent Kay Winters mocht zich daarna de winnaar noemen van het NKWP 2022. Hij kreeg de meeste punten voor zijn secuur uitgevoerde opdracht. Hij werd op de voet gevolgd door Sander de Boer van het Alfa Collega uit Groningen, die tweede werd. Marco Makkinga - ook van het Deltion College- won de derde prijs. Vorig jaar werd hij al tweede.

Rustig doorwerken
Voor Kay was de hoofdprijs een complete verrassing. 'Ik had echt niet gedacht dat ik het NKWP nóg keer zou winnen! Ik ben ontzettend blij!' Marco is al net zo tevreden met zijn derde prijs. Een geheim om te winnen heeft hij niet: 'Gewoon rustig blijven doorwerken.'

Over het NKWP
Het NKWP is een initiatief van het Alfa College, Deltion College, Hout- en Meubileringscollege, ROC Midden Nederland en het Summa College. Zij geven de opleiding Interieurvakman. Het kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, WOLFF Tools, Incoda, INretail en BVP.

Wat ons en onze studenten bezighoudt