Voorlichting vanuit MBO Regio Zwolle

26 oktober 2022 10:24 Nieuws

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober vond in de IJsselhallen in Zwolle weer de jaarlijkse Onderwijsbeurs voor de regio Noord/Oost plaats. Beide dagen waren drukbezocht en daarmee een mooie start van het voorlichtingsseizoen.

Tijdens de onderwijsbeurs hebben we vanuit Deltion veel vragen van leerlingen en ouders beantwoord bij onze stand. Ook maakten we deel uit van de domeinvoorlichtingen die door de Zwolse mbo-instellingen (Cibap, Landstede, Menso Alting, Deltion en Zone.college) gezamenlijk zijn gegeven.

Domeinvoorlichtingen zijn voorlichtingssessies voor jongeren die zich in hun studiekeuzeproces nog breed aan het oriënteren zijn. Tijdens deze domeinvoorlichting krijgen ze een beter beeld van de verschillende beroepsperspectieven binnen een bepaald interessegebied.

Naast deze domeinvoorlichting op de Onderwijsbeurs treden de vier Zwolse mbo-instellingen vaker gezamenlijk naar buiten onder de noemer ‘MBO regio Zwolle’. Deze voorlichtingen zijn gericht op de oriënterende derdejaarsleerlingen en de nog breed zoekende vierdejaarsleerlingen. Deze domeinvoorlichtingen bieden we met name aan op vo-voorscholen. We geven hierbij gezamenlijk op een objectieve manier beroeps- en branchegerichte voorlichting geven.

Wil je meer weten over MBO regio Zwolle of over onze beroeps- en branche gerichte voorlichting? Ga naar de website of neem contact op met Els Drost of met Marieke Maat via voorlichting@deltion.nl.

Wat ons en onze studenten bezighoudt