Wethouder Michiel van Willigen bezoekt Closet Swap van Deltion in Week tegen Armoede

03 november 2022 19:40 Nieuws
Armoede is actueler dan ooit. Deltion vraagt daarom deze week aandacht voor de strijd tegen armoede. Van dinsdag 1 november t/m vrijdag 4 november organiseert de regiegroep Burgerschap en de Social Hub van Deltion een Pop-Up Closet Swap. Een evenement waarbij binnen de schoolmuren kleding wordt ingezameld om studenten door de winter heen te helpen. Op donderdag 3 november bracht de Zwolse wethouder, Michiel van Willigen, een bezoek aan de initiatiefnemers en ging hij in gesprek met studenten over dit thema. Ook kreeg hij een stijl- en kleuradvies van studenten van de opleiding Mode.
 
“De Social Hub is een ontmoetingsplek voor en door studenten van Deltion met als doel het werken aan socialisatie en welbevinden van studenten. Het idee om een Closet Swap te organiseren (afkomstig van de regiegroep Burgerschap) sprak ons daarom gelijk aan. We besloten een eerste editie te organiseren in het kader van de Week tegen Armoede. Samen met de opleiding Entree en de opleiding Mode hebben we de handen ineengeslagen en met succes! Studenten van Entree hebben alle kleding verzameld, gesorteerd en opgehangen. Studenten van de opleiding Mode gaven bezoekers advies over de perfecte outfit. Met dit initiatief dragen we ook een steentje bij aan een duurzame en circulaire economie door tweedehands kleding een nieuw leven te geven”, vertelt Roseanne Meijer, coördinator Social Hub bij Deltion.

Mooi initiatief voor studenten die niet kunnen rondkomen
Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Voor studenten die niet makkelijk kunnen rondkomen, is deze Closet Swap een mooie manier om warm de winter door te komen. Goed dat studenten op deze manier aandacht voor elkaar hebben en elkaar verder helpen.”
 
Meerdere samenwerkingen
Naast de Closet Swap zijn er meerdere initiatieven waarmee de gemeente Zwolle en Deltion aandacht hebben voor de financiële situatie van studenten. Zo wordt er jaarlijks in samenwerking met het platform Wijzer in Geld ‘de Week van het Geld’ georganiseerd. Tijdens deze week worden studenten voorbereidt op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het Geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van jongeren, zowel op school als thuis.
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt