Groep 3 basisschool Het Festival op bezoek bij techniekopleidingen Deltion

14 november 2022 11:56 Nieuws

Onlangs waren leerlingen van basisschool Het Festival op bezoek bij de techniekopleidingen van Deltion. Arie Koning, projectleider en onder andere verantwoordelijk voor promotie techniek, ontving de kinderen en begeleidde ze door de school. Groep 3 van Het Festival uit Zwolle werkt aan het thema ‘Het Festival staat als een huis’ en dat sluit natuurlijk goed aan bij de bouwopleidingen van Deltion.

Na iets drinken en lekkers stond er een gereedschapsquiz op het programma. Lang stil hoefden de kinderen niet te zitten want het was tijd om de handen uit de mouwen te steken en te gaan bouwen! Spijkers slaan, vloeren leggen, muren metselen en tegels zetten. Er is hard gewerkt.In kleine groepjes werd de buitenplaats bij Bouwkunde en de praktijkruimte van Meubel- & Houttechniek bezocht, waarna het tijd was om weer terug te gaan naar school.

Voorlichtingsactiviteiten zoals deze staan hoog op het prioriteitenlijstje van Deltion en zijn gericht op promotie van techniek in de regio. In het kader van het verstevigen van de relatie met het technisch PO en VO, kijken we naar hoe en met welke scholen we de banden kunnen aanhalen. Er is een groeiende vraag vanuit het PO om bij Deltion ‘eens op de techniekafdeling te komen kijken’. Deltion geeft graag invulling aan deze vraag en is voornemens dit in de toekomst meer te gaan doen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt