Gratis tampons voor studenten

09 mei 2022 15:47 Nieuws

Het Deltion College stelt gratis tampons beschikbaar voor studenten die zelf niet makkelijk aan menstruatieproducten kunnen komen. Op 9 mei ging de proefverstrekking van start.

Niet iedereen heeft de middelen om menstruatieproducten te kopen. Dit heet menstruatiearmoede; één op de tien mensen die menstrueert, heeft hier wel eens mee te maken gehad. Studenten blijven als gevolg ervan thuis van school of behelpen zich met wc-papier. Daar wil Deltion een eind aan maken.

De pilot is een initiatief van de Studentenraad van Deltion. ​​​​​​​‘We hopen daarmee de drempel voor studenten om menstruatieproducten te pakken te verlagen. Maar ook om zonder schaamte over dit onderwerp te kunnen praten’, aldus Renalde Plomp, initiatiefneemster vanuit de Studentenraad.

De pilot omvat voorlopig zeven toiletfaciliteiten op Deltion. Die hebben elk een kastje met gratis tampons. Studenten die ze nodig hebben, kunnen hier gebruik van maken.
Na de pilot volgt een evaluatie. Als de proef succesvol blijkt in het bestrijden van menstruatiearmoede, overweegt Deltion de pilot voort te zetten.​​​

Wat ons en onze studenten bezighoudt