Deltionstudent Wessel Hoorn wint AMT Award Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst!

10 mei 2022 15:32 Nieuws
Na een maandenlange strijd, waaraan meer dan 3500 auto- en bedrijfsautotechnici hebben deelgenomen. Kan Deltionstudent Wessel Hoorn zichzelf nu dé Bedrijfsautotechncius van de Toekomst noemen!Tijdens de finale kwamen complexe opdrachten aanbod; “Een EGR-klep wordt voor 75% dutycycle aangestuurd. De ECU legt de EGR-klep aan massa. De spanning bij draaiende motor is 28,8 V. Welke gemiddelde spanning zul je meten met de multimeter? Veel tijd om te denken en te rekenen is er niet, want Wessel moest de blokgolf in beeld brengen met de oscilloscoop en erna alweer door naar een isolatielek in een e-machine. Welk gereedschap moest hij ook daarbij kiezen? Kun je zo’n weerstand meten met de lage spanning van een multimeter? Nee? Hoe moet het dan!?
Maar ondanks de tijdsdruk, de vele toeschouwers en de complexe opdrachten voerde Wessel vol kennis en zekerheid de opdrachten uit.

Maar niet alleen Wessel nam als Deltionstudent deel. Ook studenten Ben Spijker en Wouter van de Riet stonden in de finale! Ben en Wouter namen als duo deel in het klassement; beste autotechnicus opleiding en hebben een mooie 2e podiumplek behaald!

AMT Awards
Tijdens de AMT Awards strijden studenten om de titel Bedrijfs- of Autotechnicus van de toekomst. Deze spannende strijd begon in oktober met ruim 3.500 deelnemers uit heel Nederland. Na 24 periodewinnaars en de spannende halve finale gingen 6 studenten door naar de finale. En onder die finalisten bevonden zich Deltionstudenten Wouter van de Riet, Ben Spijker én Wessel Hoorn.
En met het behalen van een eerste en tweede plek in twee verschillende klassementen kunnen wij niks anders zeggen dan;

Gefeliciteerd met het behalen van deze schitterende podiumplekken!
Jullie mogen trots zijn op deze mooie resultaten! Nummer 1 en 2 in twee van de drie klassementen, na een wedstrijdperiode met 3.500 deelnemers.


Deltionstudent Wessel tijdens de uitreiking van Bedrijfsautotechnicus van de toekomst.


Deltionstudenten Ben en Wouter in opperste concentratie tijdens een van de opdrachten.

AMT Awards heeft een flitsende video gemaakt van de wedstrijden van de afgelopen maanden, bekijk de video hier!

Wat ons en onze studenten bezighoudt