Deltion blikt terug op geslaagde vijfde editie van Deltion Discover

18 mei 2022 10:38 Nieuws

Na twee coronajaren was het op maandag 16 en dinsdag 17 mei zover! De vijfde fysieke editie van Deltion Discover vond plaats op de Deltioncampus. Tijdens dit beroepenevenement maakten tweedejaars vmbo-leerlingen kennis met drie verschillende beroepen door middel van doe-activiteiten. Van automonteur tot schoonheidsspecialiste en van militair tot apothekersassistent. Alles was mogelijk!

Helpen bij profielkeuze
Al op jonge leeftijd moeten deze leerlingen een keuze maken voor een vmbo-profiel en daarmee dus ook hun toekomstige richting en opleiding. In het tweede schooljaar staat het kiezen van zo’n profiel centraal en daarom is Deltion Discover bedacht. Met dit evenement helpt het Deltion College leerlingen bij het maken van een profielkeuze. Dankzij de samenwerking met het Zone.college worden alle tien de vmbo-profielen vertegenwoordigd tijdens Deltion Discover.

Uitval mbo verkleinen
Door deel te nemen aan Deltion Discover, maken vmbo-leerlingen alvast kennis met het mbo en de bijbehorende opleidingen. Natasja Sieders, eventmanager Deltion College: ‘Wij vinden het belangrijk om waardevolle voorlichtingsevenementen te organiseren voor leerlingen uit het vmbo. Op deze manier kunnen we zorgen voor een nóg betere aansluiting tussen het vmbo en mbo. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo namelijk verkleinen.’ 

Volgende editie Deltion Discover
Normaalgesproken vindt Deltion Discover plaats in november. Vanwege de coronaomstandigheden in november 2021, kon het evenement destijds niet doorgaan, daarom werd dit verplaatst naar 16 & 17 mei. Voor aankomend schooljaar wordt de eerstvolgende editie van Deltion Discover georganiseerd in november. Benieuwd naar de exacte data? Houd hiervoor onze website in de gaten.

Wat ons en onze studenten bezighoudt