Programma voorrondes van Horizon Hydrogen Grand Prix op 8 april bij het Deltion College, kom ook!

30 maart 2022 10:23 Nieuws

Studenten van de opleiding Motorvoertuigentechniek zijn al een aantal weken druk bezig met de voorbereidingen voor de Horizon Hydrogen Grand Prix voorrondes op 8 april. Studenten van de opleiding autotechnicus strijden op 8 april tegen teams van andere ROC’s en Hogescholen tijdens de voorrondes van Horizon Hydrogen Grand Prix.

Waar er in 2018 nog 4 teams deelnamen vanuit Nederland, zijn dat er dit jaar al 42! Op 8 april zijn de voorrondes van Noord-Nederland bij het Deltion College in Zwolle. Op 22 april zijn de voorrondes van Zuid-Nederland in Hellmond. 13 mei volgend dan de Nederlandse Kampioenschappen en op 4 juni zijn de Wereld Kampioenschappen, welke gereden worden bij de Bonte Wever.

De Horizon Hydrogen Grand Prix is een uitdaging voor studenten van vmbo, mbo en hbo. Ze bouwen een elektrisch aangedreven RC-modelauto om naar hybride waterstof aandrijving. Daarmee rijden zij een endurance race van een aantal uren, waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de auto.

Deltion is één van de deelnemende scholen. Wij ondersteunen studenten uit, met name de technische richtingen, bij hun deelname. En we nemen een deel van de organisatie op ons: de voorrondes worden sinds 2020 onder andere gereden bij Deltion. En dit jaar zijn die op 8 april op het Sweelinckplein van het Deltion College!

De teams hebben op vrijdag 8 april van 08.15 tot 09.00 de tijd voor de laatste controles en hun presentaties. Vanaf 09.00 is er nog ruimte voor vrije training en opwarmen. Rond 10.00 zal de race beginnen tot en met 14.00. Erna zal de uitreiking zien wíe doorgaan naar de Nederlandse Kampioenschappen!

Horizon Educational lespakket
Horizon Educational heeft een wereldwijd lespakket gemaakt en in dit pakket zit een lesprogramma en onderdelen van een radiografische auto. Met dit lespakket kan een team de op afstand bestuurbare, radiografische auto opbouwen en ombouwen. Om uiteindelijk te voldoen aan de eisen van de race: met zo min mogelijk waterstofgebruik, zoveel mogelijk kilometers af leggen tijdens een race van een aantal uren!

Meer weten over de Horizon Hydrogen Grand Prix? Bekijk dan deze samenwerkingspagina.



Of bekijk de aftermovie van de World Finals van 2019 hier:

Wat ons en onze studenten bezighoudt