Nieuwe opleidingen Zeevaart

18 februari 2022 Nieuws

Varen en Nederlanders horen bij elkaar. We zijn een volk van het water én van de zeevaart. In deze grote en avontuurlijke sector is dan ook veel werk. Zéker voor goed opgeleide vakmensen. Onlangs werden twee nieuwe opleidingen Zeevaart aan ons aanbod toegevoegd: Matroos binnenvaart en Maritiem officier.

Matroos Binnenvaart – niveau 2 - BBL
Leven en werken op het water, aan boord van een binnenvaartschip. Vanuit de stuurhut heeft de student iedere dag een prachtig uitzicht op het Europese rivierenlandschap! Klinkt dit als de toekomt van een van jouw leerlingen? Vertel ze dan meer over deze tweejarige opleiding.

Tijdens deze opleiding worden studenten opgeleid tot matroos binnenvaart. Aantrekkelijk voor iedereen die zin heeft in avontuur, van varen en techniek houdt, maar ook van het onderhouden van het gehele schip. De opleiding heeft 14 schoolweken, verdeeld over twee jaar, de overige weken werken en leren de studenten aan boord.

Maritiem Officier – Alle Schepen – Marine Technicus
Is Zeevaart én Marine de gouden combinatie voor een van jou leerlingen? Kies dan voor de opleiding Marine Technicus. Voor de opleidingsrichting Marine Technicus volg de student in de eerste 2 jaar de basisopleiding bij ons op school voor Maritiem officier alle schepen.

Na het succesvol afronden van het basisdeel, zijn ze klaar om verder te gaan bij de Koninklijke Marine Technische Opleidingsschool (KMTO) in Den Helder. Daar volgen ze het 3e en 4e jaar van de opleiding.

Wat ons en onze studenten bezighoudt