Gouden kansen in de timmerindustrie

18 februari 2022 17:17 Nieuws
Door de grote vraag naar woningbouw is er landelijk, maar ook zeker in onze regio, een splitsing waar te nemen tussen het vakgebied Bouw en de timmerindustrie.

De timmerindustrie is steeds vaker een bouwpartner in plaats van toeleverancier. Houtskeletbouw, maar ook houten gevelelementen, prefab-dakelementen en trappen hebben de toekomst. Er ontstaan dus eigenlijk twee vakrichtingen, de bouw en de timmerindustrie, met ieder een eigen werkgebied én cultuur.

Voor jongeren die zich goed voelen bij de traditionele bouw en het werken op een bouwplaats biedt Deltion sinds jaar en dag diverse opleidingen. Voor jongeren die interesse hebben in houtbouw binnen een timmerbedrijf, waar vooral aandacht is voor technologische ontwikkelingen als CNC-gestuurde bewerkingscentra, lijmrobotten en nieuwe bouwconcepten, brengen de opleidingen Meubel & Hout graag onder de aandacht.

Met de nieuwe digitale lesstof ‘Hout dat Werkt’, ontwikkeld samen met de branche, leiden we een nieuwe generatie Montagemedewerkers Houttechniek op, met als uitstroomprofielen Houtskeletbouw (HSB), Gevelelementen (KRD) en trappen (TR). Daarnaast bieden we de opleiding Werkvoorbereider in BBL-niveau 4 aan.

De bovengenoemde opleidingen worden verzorgd in Zwolle, maar ook in samenwerking met het Regionaal Techniek Centrum op locatie Nieuwleusen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt