Welke ondersteuning biedt het Studenten SuccesCentrum (toekomstige) studenten?

02 juni 2022 10:01 Nieuws
Het Studenten SuccesCentrum (SSC) van het Deltion College ondersteunt (toekomstige) studenten van alle leeftijden. Studenten zijn bij ons in beeld vanaf (de voorbereiding op) de instroom tot na het verlaten van het Deltion College, met of zonder diploma.

Toekomstige studenten
De voorlichters van het SSC informeren leerlingen van het voorgezet onderwijs over het mbo en onze opleidingen. Dit doen wij tijdens open dagen en avonden bij Deltion, maar ook op het voorgezet onderwijs. Dit laatste doen we steeds vaker in nauwe samenwerking met onze collega’s van de Zw4lse onder de noemer ‘MBO regio Zwolle’. Ook organiseren wij in samenwerking met onze opleidingen meeloopdagen.

Studieadvies
Vindt een leerling het lastig een studiekeuze te maken? Of weet hij nog niet welke mbo-opleiding hij wil volgen? Dan kan de leerling zijn of haar vragen stellen aan een loopbaanadviseur. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De leerling kan zo binnenlopen bij het SSC. Heeft hij behoefte aan meer hulp bij zijn studiekeuze? Dan kan hij een afspraak maken voor een studieadviesgesprek. Benieuwd hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat? Bekijk de video.

Studiekeuzepagina Deltion.nl
Op Deltion.nl/studiekeuze delen wij handige informatie voor studiekiezers. Denk aan:
Zittende studenten
Is een student na de intake aangenomen en start hij na de zomer met een opleiding bij Deltion? Ook dan kan de student rekenen op ondersteuning van het SSC. Wij bieden zittende studenten tweedelijns begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan extra begeleiding in het kader van Passend Onderwijzen, begeleiding bij studie- en loopbaankeuzes, hulp bij niet-schoolse problemen, zoals lichamelijke en geestelijke gezondheid, sociaal netwerk/vrienden, financiën, vrije tijd etc.

Meer weten over de begeleiding die het SSC (toekomstige) studenten biedt? Neem dan contact op met het SSC via ssc@deltion.nl of bel (038) 850 30 00.

Wat ons en onze studenten bezighoudt