Studenten Transport en Logistiek ontvangen Euregionaal Certificaat van Ler(n)ende Euregio

02 juni 2022 Nieuws

Op donderdag 2 juni werden zes studenten Transport & Logistiek in het zonnetje gezet. Ze hebben namelijk deelgenomen aan de Internationale Logistieke wedstrijd in Kalkar afgelopen maart. En één van onze studenten zat zelfs in het winnende team!

De Euregionale Logistieke wedstrijd was tijdens de logistiek vakbeurs Trans Log in Kalkal, Duitsland. Tijdens de beurs organiseert de Ler(n)ende Euregio twee dagen lang wedstrijden voor mbo-jongeren die een opleiding volgen in de Transport & Logistiek. Zowel Duitse als Nederlandse beroepsopleidingen van verschillende niveaus namen deel aan deze competitie. Daarbij concurreren gemengde teams met elkaar, elk team bestaat uit Duitse en Nederlandse studenten.

En de studenten; Noa, Quinten, Yanick, Folmer, Bas en Stan hebben we natuurlijk in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de Ler(n)ejde Euregio Certificaten op donderdag 2 juni. Patrick Kip, Opleidingsmanager Transport en Logistiek deelde de certificaten uit en sprak de studenten toe over deze mooie deelname en prestaties. Leraren Peter Smith en Lodewijk Danser kijken met trots terug op dit schitterende internationale project. Wat mede dankzij de inzet van Marit den Ouden – coördinator internationalisering mogelijk was.

Ler(n)ende Euregio
De Ler(n)ende Euregio maakt werk van grensoverschrijdend leren. Het Euregionaal opleiden van studenten vormt daarbij het uitgangspunt. Studenten maken kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van het buurland. Dat gebeurt door middel van uitwisselingen, projecten en stages. Leerlingen die hebben deelgenomen aan grensoverschrijdende activiteiten, ontvangen sinds 2013 een Euregionaal certificaat. Dit is niet alleen een bewijs van deelname, maar laat ook zien dat de student interesse heeft in leren en/of werken in het buurland.

Bekijk hier naar de video van de logistieke wedstrijd in maart 2022.

Wat ons en onze studenten bezighoudt