Studenten opleiding Schilder werken mee aan onderhoudswerkzaamheden school

28 juni 2022 Nieuws

Maaike en Samuel helpen momenteel mee bij de onderhoudswerkzaamheden aan gebouw Geel en Wit van het Deltion College. Een mooie leerwerkopdracht bij uitvoerder Lenferink. Ze houden zich onder andere bezig met het aanbrengen van muurverf op gevels en plafonds en het schilderwerk van de aluminium lamellen.

Noël Polhoud is senior instructeur bij de opleidingen van Verf- & Applicatietechniek: “We zijn erg blij met de samenwerking met Lenferink. Lerend werken is de beste manier om het vak te leren en een samenwerking met bedrijven uit de regio, zoals Lenferink, is daarom erg waardevol. Toen Lenferink vroeg of er misschien studenten konden helpen, dacht ik meteen, dit is een win-win situatie. Voor Lenferink maar zeker ook voor Maaike en Samuel! Voor deze jongeren is het een mooie kans om werkervaring op te doen. Niet van een afstandje meekijken, maar mee de hoogwerker in en nieuwe technieken leren zoals spuiten.”

Maaike startte in 2020 met de opleiding Schilder niveau 2 (BOL). Samuel is via de Schildersvakopleiding Zwolle bij Lenferink aan het werk, hij gaat volgend schooljaar starten bij het Deltion College. Ruim 3 weken zijn ze met deze klus bezig. Hun leermeester bij Lenferink, Gerrit Groot Roessink, begeleidt ze bij de werkzaamheden.

Gerrit: “Momenteel zijn we de lamellen aan het schilderen. Maar voordat er geschilderd kan worden, vindt het voorwerk plaats. Dit neemt eigenlijk het meeste tijd in beslag. Het voorwerk bestaat uit schoonmaken, schuren en herstellen. Weer schoonmaken en dan volgt twee keer een primerlaag en twee keer een laklaag. Het is een vaste manier van werken. Als ze die onder de knie hebben, kunnen deze studenten overal aan het werk.”

Samuel: “Wat ik zo leuk vind aan dit werk? Het is rustgevend voor mijn mind en je ziet meteen het resultaat, dat vind ik fijn.” Maaike is het daarmee eens: “Het is rustgevend, al had ik in het begin wat last van hoogtevrees op de hoogwerker. Inmiddels ben ik daar aan gewend en maakt het me niet meer uit.”


Wat ons en onze studenten bezighoudt