Stem vóór 7 juni voor de Mbo Studentondernemer 2022

03 juni 2022 Nieuws
Wie wordt ‘Mbo Studentondernemer van het jaar’ 2022 in Regio Zwolle? Dat wordt bekend tijdens de finale van deze verkiezing, op 8 juni. Zes studenten uit Zeewolde, Hattem, Steenwijkerwold, Hardenberg, Meppel en Zwartsluis strijden om de titel en het bijbehorende prijzenpakket.
 
‘Met acht ondernemende mbo-opleidingen in Regio Zwolle, zien we hier vele (oud-)studenten gedreven hun eigen bedrijf starten. De award stimuleert deze talenten om hier in de regio te blijven, kansen te pakken en hun bedrijf te laten groeien’, motiveert Jan-Ernst van Driel, directeur van Deltion College, zijn initiatief voor deze verkiezing. Stemmen op één van de zes genomineerden kan tot en met dinsdag 7 juni 17.00 uur via zonregiozwolle.nl.

Unieke verkiezing voor mbo’ers in Regio Zwolle
Bij andere mbo-opleidingen in de regio Zwolle en in de uitgevers van ZON’regio Zwolle, Annet Spijkerman en Annemarie Teeken (A2 Business), vond Van Driel medestanders. ‘Wij willen met het platform ZON’regio Zwolle onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheidsinstanties en het bedrijfsleven met elkaar verbinden’, zegt Spijkerman. ‘Studenten en student-ondernemers horen hierbij. Voor jonge startende ondernemers was er tot vorig jaar trouwens nog niet een dergelijke verkiezing. Terwijl zij ons zó inspireren. De hoogste tijd, dus. Dit is de tweede editie. Vorig jaar won de Zwolse start-up BySoil.’
 
Sterk startup-klimaat
De kanshebbers van dit jaar zijn: Sjoerd Meijer (kweekt viswormen), Arno Tellegen (voorziet met Morale Riders bedrijven van koffie en thee), Devin Bouma (Slagerij Bouma), Marlijn Kampjes (hondenuitlaat- en oppasservice Marly’s Viervoeters), Hannah Hoekerswever (biedt fotografie, videografie, grafische vormgeving en advies) en Justine Tooi (verkoopt ondergoed, pyjama’s en sokken).
‘Deze studentondernemers hebben de meest verrassende ideeën, en de drive om die uit te voeren ook’, zegt Teeken. ‘Stimuleren we dit, dan zullen er nog meer mooie bedrijven ontstaan. Dat versterkt het startup-klimaat hier in de regio.’
Voor deze editie van de verkiezing meldden zes mbo-scholen zich aan. Iedere school selecteerde zijn eigen kandidaat. Daaruit volgden de zes hierboven genoemde genomineerden.

Bokaal en andere prijzen
De winnaar mag zich ‘Mbo Studentondernemer van het jaar 2022’ noemen en ontvangt een bokaal die is ontworpen door Cibap-studenten. Ook krijgt die een pagina in de komende wintereditie van ZON’regio Zwolle, een cheque met startkapitaal en masterclasses gericht op ondernemerschap. Daarmee wordt de studentondernemer van het jaar nog steviger in het zadel geholpen.
 
Winnaar
Decor van de verkiezing is de lancering van de 15e editie van ZON’regio Zwolle bij het Zwolse familiebedrijf Hanzestrohm, dat zijn hoofdkantoor speciaal voor de bijeenkomst beschikbaar stelt.
Op 8 juni presenteren de zes kanshebbers hun bedrijf tijdens de bijeenkomst bij Hanzestrohm. Hierna wijst de vakjury de winnaar aan.
ZON’regio Zwolle presenteert tijdens de bijeenkomst op 8 juni zijn nieuwe naam én het nieuwe online platform, dat als doel heeft om onderwijs, overheid, ondernemers en onderzoekers te inspireren en te verbinden. De verkiezing past daar helemaal bij.

Wat ons en onze studenten bezighoudt