Regionale Praktijk Academie ontvangt subsidie van provincie Overijssel

30 juni 2022 Nieuws
Het gaat goed met de Regionale Praktijk Academie (RPA). De RPA is 17 december 2021 opgericht en richt zich op het aantrekken en opleiden van jong talent in de regio. Dat betekent: werken en leren tegelijk. De RPA werkt samen met het Deltion College als diplomerende school. Provincie Overijssel uitte onlangs haar vertrouwen in dit project en ondersteunt de RPA financieel met maximaal €100.000,-.

Met dit geld worden nieuwe opleidingen en modules ontwikkeld. Maar ook machines, apparatuur en lesmateriaal aangeschaft. Alles om de RPA goed vorm te kunnen geven voor de regio. In september gaat de eerste lichting studenten aan de slag met hun technische opleiding.

Projectleider Joël Assenberg: ‘Er wordt door ondernemers/bedrijven, het Deltion College en de gemeente Steenwijkerland samengewerkt om de RPA verder vorm te geven én uit te breiden. Wij zijn ontzettend blij met de subsidie van de provincie Overijssel. Dit helpt ons enorm om onze doelen te behalen. Inmiddels is de RPA een erkend leerbedrijf.

De klaslokalen worden ingericht voor september en we zijn druk bezig met promotie- en wervingsactiviteiten. Er kunnen nog maar een paar studenten bij, want de klassen zitten al nagenoeg vol. Inschrijven kan nog! Informatie over de RPA en de opleidingen vind je op www.regionalepraktijkacademie.nl.’

Wat ons en onze studenten bezighoudt