Deltionstudenten VeVa marcheren 17 juni door Zwolle

02 juni 2022 Nieuws
Op vrijdag 17 juni gaat voor de eerste keer ‘VeVa Marcheert’ landelijk van start. Bijna 2000 VeVa-studenten van 16 verschillende ROC’s zullen die dag flink op de proef worden gesteld met uiteenlopende fysieke uitdagingen. Lokaal, in stedelijk gebied, door bos of over strand en met of zonder bepakking. Maar in ieder geval langs plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de historie van onze vrijheid – en waar mogelijk voorzien van de uitleg van een veteraan.
Het is hun manier om aandacht te vragen voor het belang van het militaire vak en tegelijkertijd de Veteranendag aan te kondigen die de week erna op onze nationale agenda staat!

Grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en teamspirit, dat is waar deze jongeren voor gaan. Want ze ambiëren een loopbaan op het gebied van veiligheid en vakmanschap. Het zijn stuk voor stuk vitale jongeren die zich in de toekomst willen inzetten voor ónze gemeenschappelijke veiligheid. VeVa Marcheert is hun manier om aandacht te vragen voor het belang van het militaire vak en tegelijk de Veteranendag aan te kondigen die de week erna op de nationale agenda staat!

160 Deltionstudenten
Op vrijdag 17 juni marcheren 160 Deltionstudenten Veiligheid en Vakmanschap twee routes door Zwolle. De studenten van de opleiding Grondoptreden marcheren een route van 19 km en de studenten VeVa Beveiliging, Logistiek, Techniek en Zorg een route van 15 km. Beide groepen komen rond 12.00 uur aan bij het oorlogsmonument in het Ter Pelwijkpark. Daar worden ze in vier groepen opgedeeld en krijgt elke groep een onderwijs-leergesprek met een veteraan van Vereniging Veteranen Zwolle. Dit zal gaan over het verleden, maar is ook gericht op het heden, zoals de situatie in Oekraïne en de toekomst van de student binnen Defensie. Om 13.15 uur houdt Kolonel van den Berg een appèl en reikt hij de eerste challenge-coins uit aan de jongste en oudste student.

VeVa-studenten
Studenten van de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) oriënteren zich op een loopbaan bij onder andere Defensie en leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Coronapandemie of bij de overstromingen in Limburg. Daarnaast leren ze ook wat er van militairen gevraagd wordt bij missies in binnen- en buitenland. Kortom; een brede opleiding die geheel in het teken staat van de veiligheid van Nederland!

Wat ons en onze studenten bezighoudt