Online symposium: Dag van de Industriële Robotica

13 januari 2022 16:53 Nieuws

Op vrijdagochtend 11 februari van 10.00 tot 12.00 uur vindt de Dag van de Industriële Robotica plaats, een online symposium over opleiden op het gebied van industriële robotica. In de regio’s Noordwest-Veluwe en Zwolle hebben diverse partijen de handen ineengeslagen om opleidingen en lesmateriaal te ontwikkelen.

Het thema van deze ochtend is ‘People that power the future’. Met de laatste technische kennis op het gebied van industriële robotica en de bijbehorende ‘21st century skills’, maken de mensen op de werkvloer het verschil. Doordat zij in staat zijn robots (door) te ontwikkelen, te besturen, te programmeren en te bedienen, maken zij de maakindustrie in de regio klaar voor de toekomst.

De ochtend wordt ingeleid door sprekers die de laatste trends en ontwikkelingen schetsen op het gebied van onderwijs in industriële robotica en vervolgens zijn er diverse online workshops te volgen.

Zo kun je onder andere informatie inwinnen over hoe mbo- of hbo-instellingen met industriële robotica aan de slag gaan, of hoe praktijkbegeleiders en opleidingsfunctionarissen bij een technisch bedrijf studenten begeleiden bij een project, stage of afstudeeropdracht.

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal speelt op het gebied van onderwijs in het vakgebied van industriële robotica? Meld je dan hier aan!

Deze dag is in een initiatief van het Nederlands Instituut voor Industriële Robotica (NIvIR), waar het Deltion College bij is aangesloten.

Wat ons en onze studenten bezighoudt