Corona-update: 14 januari

14 januari 2022 Nieuws

Update 14 januari:

De minister heeft in de persconferentie zojuist aangegeven dat het mbo weer volledig open mag. Gelukkig! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Op dit moment zijn we open voor:

  • praktijklessen

  • voor toetsen en examens en voorbereidingen hierop

  • voor leerlingen die thuis geen online (theorie)lessen kunnen volgen

  • en voor onze Vavo-studenten.


Voor de meeste mbo-studenten geldt dat ze zich nu aan het voorbereiden zijn op toetsen en examens, want in de week van 24 januari start voor de meeste studenten een examenweek. Voor veel andere studenten is dit een bufferweek of projectweek.

Rooster online
Studenten dienen online hun rooster te checken voor de komende weken. Dit rooster is leidend. Sommige lessen zijn nog tot het einde van ‘periode 2’ online. Wel gaan we de campus voor mbo-studenten openstellen voor ontmoetingen en sociale activiteiten. Om hiervan op de hoogte te blijven, raden we studenten aan om de komende week hun mail en de berichten van hun eigen opleiding in de gaten te houden.

Nieuw rooster vanaf 31 januari (periode 3)
Op maandag 31 januari starten we met een nieuwe periode (periode 3) en met een nieuw regulier rooster met alle lessen weer fysiek op school.

Quarantaineregels
Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon en/of huisgenoot. Mits iemand geen klachten heeft.

Mondkapjes en zelftesten
Succes! En blijf gezond! Voor iedereen die een bezoek brengt aan school: vergeet je mondkapje niet! Een mondkapje binnen het mbo is verplicht. Ook in de les. Gebruik bij voorkeur een wegwerpmondkapje, geen zelfgemaakte of stoffen mondkapje. En blijf jezelf twee keer per week testen met een zelftest. Deze zijn gratis te bestellen via www.zelftestonderwijs.nl

Heb je als student vragen? Neem dan contact op met je loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB).

Wat ons en onze studenten bezighoudt