Nieuw practoraat slaat brug tussen gezondheid en technologie

21 februari 2022 11:12 Nieuws
Het Deltion College in Zwolle geeft (aankomend) zorgpersoneel ruim baan op gebied van nieuwe technologie met het Practoraat Gezondheid en Technologie. Hiermee wil de school regionaal hét opleidingscentrum zijn voor werkgevers in de zorg en welzijn.
Hun (toekomstige) medewerkers krijgen daar dankzij het onderzoek van het practoraat alle praktijkgerichte kennis en vaardigheden voor innovatief vakmanschap. Jolanda van Til, projectleider, vertelt:

Met het oprichten van het practoraat geeft Deltion vorm aan ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’. Technologie is daarin van toegevoegde waarde. Dat vraagt van (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals dat ze de toepassingen van die technologie kennen. En dat ze de vaardigheden hebben om die in te zetten. En het vraagt van technici en ICT’ers dat zij toepassingen ontwikkelen waar zorgdoelgroepen en zorgvragers mee kunnen werken.

Aantrekkelijk onderwijs
Vertrekpunt voor het practoraatonderzoek zijn vragen uit bedrijven en instellingen zelf. Met de resultaten van het onderzoek versterkt het practoraat het onderwijsaanbod. Zo leidt Deltion mbo’ers op tot innovatieve vakmensen, die met gerichte inzet van innovaties de zorg voor zorgvragers verbeteren. Het nieuwe practoraat richt zich daarmee op studenten van Deltion-opleidingen in de sectoren Welzijn, Zorg, Techniek, Gebouwde Omgeving en ICT. Dat geldt voor zowel de BOL- en BBL- opleidingen, als de bij- en omscholingscursussen die Deltion aanbiedt aan professionals die werkzaam zijn in de welzijn en gezondheid.

Over het Practoraat Gezondheid en Technologie
Het Practoraat Gezondheid en Technologie van Deltion is een expertiseplatform voor praktijk(gericht) onderzoek. Doel is het verspreiden van kennis en innovatie en opleiden tot innovatief vakmanschap. Naast leraar-onderzoekers zijn ook leraren, studenten en partners vanuit het (regionale) bedrijfsleven actief betrokken. Met het practoraat slaat Deltion de brug tussen onderwijs, onderzoek en (regionaal) bedrijfsleven. Deltion werkt nauw samen met het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim en met de Technologie & Zorgacademie IJssel-Vecht.

Wat ons en onze studenten bezighoudt