Samenwerking Deltion en De Weerd Transportopleidingen een succes

15 december 2022 15:21 Nieuws

Weer een kandidaat geslaagd voor rijbewijs C. Is dat nou zo bijzonder? Op zich niet. Wat wel uniek is, is dat leerlingen van het Deltion College samen met  rijleskandidaten van De Weerd Transportopleidingen lessen volgen.

De samenwerking is ontstaan nadat Joris van Hintum, directeur van De Weerd, contact had gezocht met Deltion. Waar Deltion af en toe plek over had in haar klassen, zocht De Weerd voor kandidaten die overdag theorieles wilden volgen een goede partner.

Inmiddels ruim 10 kandidaten verder kreeg Tonny de Bont, accountmanager van De Weerd, een vraag van een bijzonder gemotiveerde leerling: de doofstomme Gayer Lubbers. Hij heeft een droom om vrachtwagenchauffeur te worden en vroeg De Weerd of zij hem konden helpen.

Docent Jan Zelhorst van Deltion is samen met De Weerd de uitdaging aangegaan. In juli is Gayer na intensieve lessen geslaagd voor de theorie en in september kon hij beginnen aan de praktijklessen. Op 18 oktober is Gayer bij het 1e examen geslaagd voor zijn vrachtwagenrijbewijs. 

Gayer, van harte gefeliciteerd!

Wat ons en onze studenten bezighoudt