Deltion College en regionale autodealers zoeken samenwerking in CarAcademy

01 december 2022 11:32 Nieuws
Het Deltion College en regionale autodealers gaan elkaar versterken in het samenwerkingsverband CarAcademy Regio Zwolle. Met het zetten van de handtekeningen onder een convenant is de samenwerking voor de komende twee jaar bekrachtigd. De ondertekening vond op woensdag 30 november plaats in de werkplaats van autotechniek bij Deltion.

De CarAcademy Regio Zwolle is een samenwerkingsverband tussen het Deltion College en regionale autodealers Volvo Nieuwenhuijse, Pouw, Broekhuis, Dusseldorp BMW en Wensink Automotive. Dankzij de samenwerking kunnen meer vakbekwame medewerkers opgeleid worden voor de autobranche in de regio Zwolle. Het Deltion College biedt momenteel de opleidingen Basis Technicus Autotechniek, Allround Technicus Autotechniek en Technisch Specialist Autotechniek aan.

Esther Hulsman, accountmanager Mobiliteit en Logistiek van het Deltion College: “Onderwijs en bedrijfsleven versterken elkaar. Samen dragen we bij aan een betere zichtbaarheid van de sector. Daarmee vergroten we de kansen om studenten te interesseren voor een start van hun loopbaan in de autobranche. Maar we hopen ook volwassen zij-instromers te inspireren, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging in hun carrière.”


Dankzij de samenwerking in de CarAcademy kan Deltion zijn studenten de nieuwste leermiddelen en up-to-date lessen aanbieden. Daarnaast stellen de aangesloten dealers jaarlijks actief BBL-werkplekken en voldoende stageplaatsen voor de BOL-studenten beschikbaar. Deltion College organiseert ieder schooljaar een leermeesterbijeenkomst, waar leermeesters van autodealers bijgeschoold kunnen worden op bijvoorbeeld didactische vaardigheden.

Anne-Hilde Feijth, opleidingsmanager Motorvoertuigen, Carrosserie & Tweewielertechniek, is blij met de samenwerking. “De CarAcademy Regio Zwolle is een goed voorbeeld van een professionele samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Samen blijven wij ons sterk maken voor het opleiden van meer monteurs in autotechniek.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt